CAREVI! Đoković i Ivanišević pripremaju VELIKO IZNENAĐENJE za ceo region

Nekadašnji hrvatski teniser Goran Ivanišević otkrio da sa najboljim teniserom sveta, Novakom Đokovićem, radi na pokretanju regionalnih mini-turnira.

Printscreen

Saradnik najboljeg tenisera sveta je otkrio da se razmišlja o organizovanju turnira po regionu.

“Razmišljali smo u seriji mini-turnira – Srbija, Hrvatska, Slovenija i BiH. To bi bio ozbiljan tim igrača. Radi se na tome. Možda će biti nešto ovde (u Hrvatskoj), tamo (u Srbiji) će biti sigurno. Videćemo kako će biti sa putovanjima, granicama, izolacijama. Nadam se da će tako nešto profunkcionisati u junu, julu”, otkrio je Ivanišević za HRT.

Ova ideja potiče iz toga što će putovanja po svetu biti nemoguća, a na “lokalnom” nivou izvodljiva, pa bi ovakvi turniri pomogli teniserima da održe formu.

Ivanišević je objasnio zbog čega je ova situacija teško pala svim sportistima.

“Sportistima je najgore – zdrav si, hoćeš da se baviš sportom, a ne možeš… Niko nije bio pripremljen za ovakvu situaciju. Nadam se da ćemo iz ovoga izaći kao pametniji i bolji ljudi, ali je pitanje kad”, objasnio je Ivanišević.

On je ocenio da bi tenis, u punom kapacitetu, mogao da se vrati tek sledeće godine.

“Moja najoptimističnija procena je proleće sledeće godine. Čuo sam da se razmišlja o pomeranju Australijan Opena za mart. Tenis kakav smo pamtili nema šanse da bude pre Rolan Garosa ili Vimbldona sledeće godine”, rekao je Ivanišević.