ČAROBNA NOĆ U KOPENHAGENU: Zvezda posle VELIKE DRAME do baraža za Ligu šampiona

Fudbaleri Crvene zvezde plasirali su se u plej-of Lige šampiona pošto su posle boljeg izvođenja jedanaesteraca eliminisali danski Kopenhagen.

Beta

Večerašnja utakmica u Danskoj završena je nerešeno 1:1, kao i prva u Beogradu, pa je odluka donesena u penal seriji, u kojoj je izvedeno po 11 penala.

Zvezda je povela pogotkom Ričmonda Boaćija u 17. minutu, dok je izjednačujući pogodak postigao Dame Ndoje u 45.

U penal seriji Kopenhagena je dvaput bio nadomak plasmana u plej-of, ali je Milan Borjan oba puta uspeo da sačuva Zvezdu u duelu, a potom i u 11. penal seriji odbranio jedanaesterac Jonasu Vindu.

Zvezda je dobro počela utakmicu na gostovanju, a već u prvom minutu Zeka je u kaznenom prostoru oborio Mirka Ivanića, ali sudija Gediminas Mažeika nije reagovao.

Crveno-beli bili su bolji rival u prvih 15 minuta, što je rezultiralo vodećim golom u 17. minutu.

Marko Marin centrirao je sa leve strane, a Boaći se oslobodio svog čuvara i sa pet metara zatresao mreću Kopenhagena.

Od tog trenutka ekipa Vladana Milojevića se povukla, što je rival iskoristio i došao do izjednačenja.

Domaćin je minut pre odlaska na odmor uspeo da dodje do izjednačenja, a najviši u skoku bio je Ndoje posle centaršuta Pjera Bengstona s leve strane.

U istom ritmu nastavljeno je u drugom delu, a situacija se za Crvenu zvezdu dodatno zakomplikovala posle drugog žutog kartona Luke Milunovića u 54. minutu.

Kopenhagen je od tog trenutka imao potpunu inicijativu, gotovo sve vreme je imao loptu u svom posedu, ali nijednom nije ozbiljnije pripretio Milanu Borjanu.

Meč je otišao u produžetke, u kojima je Pep Mas u 112. minutu zbog faula nad Žanderom dobio drugi žuti karton. I posle toga Kopenhagen je imao inicijativu, ali je dvomeč odlučen posle boljeg izvođenja jedanaesteraca.

U penal seriji sigurni za Zvezdu bili su Ivanić, Žander, Pankov, Degenek, Gobeljić, Borjan i ponovo Pankov, dok su za Kopenhagen postigli Vind, Sotiru, Zeka, Nelson, Papaginpulos i Gritebust.