Čas tenisa srpskog tenisera za drugo kolo Vimbldona! Đoković – Golubjev 6:0, 6:1, 6:4

Najbolji srpski teniser Novak Đoković u prvom kolu Vimbldona ubedljivo je savladao Kazahstanca Andreja Golubjeva sa 6:0, 6:1, 6:4.

Najbolji srpski teniser i prvi nosilac na Vimbldonu, Novak Đoković, bez problema se plasirao u drugo kolo travnatog Grem slema. Tamo će protivnik Srbinu biti stari znanac Radek Štepanek koji je sa 3:0 u setovima savladao Urugvajca Pabla Kuevasa.

Ovo je Golubjevu i Đokoviću bio treći međusobni duel, a Nole je sva tri puta slavio.

Dva impresivna seta odigrao je drugi reket seta: za samo 47 minuta ukupni rezultat bio je 12:1. Malo se uzdigao Kazahstanac u trećem, ali Noletu je jedan brejk bio dovoljan za ubedljivi trijumf.

Najava i tok meča:

Golubjev je trenutno šesti na ATP rang listi, a u 2014. godini ima skor od osam pobeda i 12 poraza. Visok je 185 santimetara, ima 26 godina, a do sada je u karijeri osvojio jednu titulu. Na trećem Gren slemu u sezoni učestvovao je tri puta, ali nikad nije uspevao da prođe u drugo kolo.

Dvojica tenisera sastajala su se dvaput, a u oba meča pobedu je izvojevao Đoković. Zanimljivo je da su međusobne okršaje vodili na istom turniru, Mastersu u Indijan Velsu. Kazahstanac nije uspeo da osvoji niti jedan set protiv prvog nosioca na ovogodišnjem Vimbldonu.

Prvi set: Novak Đoković – Andrej Golubjev 6:0

Maestralno je na svoj servis započeo ovaj meč srpski teniser, bez izgubljenog poena i sa dva lepa vinera došao je do 1:0. Već u drugom gemu videli smo veliku borbu i čak pet izjednačenja. Jednu katastrofalnu grešku Golubjeva Novak je iskoristio da napravi brejk – 2:0. Zaista fantastično je započeo svoju prvu bitku Novak Đoković, još jednim brzinskim servis-gemom povećao je svoju prednost na 3:0.

Kazahstanac nikako da uhvati pravi ritam, nakon vođstva od 40:15 na svoj servis, dozvolio je protivniku da opet dođe do prilike za brejk. Naposletku je Srbin ponovo oduzeo servis Golubjevu – 4:0. Do kraja seta Nole je osvojio još dva gema, od toga jedan na Kazahstančev servis za ubedljivih 6:0 posle samo 24 minuta.

Drugi set: Novak Đoković – Andrej Golubjev 6:1

Baš onako kako se završio prethodni, tako je započet i ovaj set. Besprekornom igrom uz varijacije prelepih poteza Novak je za samo desetak minuta došao do vođstva od 3:0.

Ponadao se Kazahstanac da konačno može da osvoji barem jedan gem, poveo je sa 30:0 na svoj servis. Ali, neverovatno je šta radi Novak na ovom meču, došao je do 4:0. Naravno, Srbin nije ispustio svoj servis i osvojio je jedanaesti uzastopni gem na susretu – 5:0.

I konačno se i to desilo! Kazahstanac je upisao prvi gem na ovom meču što je izazvalo oduševljenje publike i gorki osmeh na licu Golubjeva – 5:1. Đoković je potom potvrdio osvajanje drugog seta posle 23 minuta – 6:1.

Treći set: Novak Đoković – Andrej Golubjev 6:4

Drugi vezani gem na svoj servis osvojio je Kazahstanac tako povevši u verovatno poslednjem setu na meču – 0:1. Vrlo brzo srpski teniser izjednačio je na 1:1. Izgleda da se Golubjev malo opustio, počeo je da igra sve bolje i, što je najbitnije po njega, da protivniku ne daje prilike za brejk – 1:2.

Zanimljivo je da je Novak u celom meču protivniku prepustio samo devet poena na svoj servis, ali Golubjev nije imao priliku za brejk. Tako je bilo i u četvrtom gemu – 2:2. Sa druge strane, Đoković skoro svaki put dolazi u situaciju da oduzme servis Andreju. Iako je imao dve prilike da ponovo učini isto, Golubjev se nekako izvukao – 2:3. U naredna dva gema protivnicisu svoje servise osvajali – 3:4.

U osmom gemu trećeg seta videli smo jedan zaista lep poen Novaka. Golubjev je čak lepo skratio lopticu, ali ju je Đoković sustigao i praktično udarcem iz zgloba osvojio poen – 4:4. Baš kada je trebalo, Đoković je napravio brejk  u ovom setu i sada će i servirati za njegovo osvajanje – 5:4.

Naravno, problema nije bilo za Srbina, tako da se Đoković plasirao u drugo kolo Vimbldona.

 

 

 

 

Sva dešavanja sa ovogodišnjeg Vimldona možete da pratite na UŽIVO blogu portala Dnevno.rs.