Častan oproštaj crno-belih od Pionira uz trojkašku sesiju Milosavljevića! Partizan – K. Oktobar 84:70

Košarkaši Partizana NIS savladali su Krasni Oktobar sa 84:70 (23:16, 18:26, 25:14, 18:14) u devetom kolu Evrokupa i tako su zabeležili drugu pobedu u tom takmičenju.

Crno-bele su do pobede predvodili Dragan Milosavljević sa 17 poena (trojke 5/6), Pavlović sa 14, Milutinov sa 11 i Mačvan sa 10.

Partizan sada ima skor 2/7 u Evrokupu, dok je Krasni Oktobar na 5/4.

U poslednjem kolu tim iz Humske će gostovati Asesoftu.

Najava i tok meča:

Trener Partizana NIS Duško Vujošević rekao je da njegova ekipa mora da odigra odgovorno sa Krasnim Oktobrom u devetom kolu Evrokupa.

– Dolazi nam neugodan protivnik, koji bi se pobedom približio cilju, ali želimo da odigramo u skladu sa renomeom kluba. Nećemo igrati kao da je pitanje života ili smrti, ali moramo da odigramo časno i maksimalno do kraja – rekao je Vujošević.

Crno-beli su šanse za prolazak dalje izgubili u prošlom kolu, pošto imaju samo jednu pobedu i sedam poraza, dok je ruski klub obezbedio mesto među 32 kluba u Evrokupu i trenutno ima skor 5/3.

 

Prva četvrtina – 23:16; Mačvan pogađao kada poželi, razigrao se i Pavlović

Utakmicu je trojkom otvorio Ponkrašov, a sa druge strane za dva su bili precizni Mačvan i Tepić. Ta dva košarkaša sudelovala su u lepoj akciji domaćina koju je lagano okončao krilni centar za prvo vođstvo – 6:5.

Otkako se Milosavljević posle neugodne povrede vratio na parket, ‘Grobari’ se obraduju njegovim poenima. Kapiten Partizana pogodio je za 8:7. Mačvan je već šestim poenom potvrdio da se nalazi u odličnoj formi, a Saša Pavlović je pogodio čim je ušao u igru – 12:9.

Serija crno-belih povišena je na 8:0, a nju je prekinuo Komisarov za 16:11. Ligins je trojkom vratio svoj tim na ”minus 2”, a svoje prve poene postigao je i Boris Dalo – 18:14. Odličnu partiju nastavio je i Saša Pavlović koji deluje nezaustavljivo kada krene u prodor. Ovoga puta pogodio je uz faul, a bio je precizan i sa penala – 21:14.

Konačan rezultat prve deonice postavio je Gagić sa linije za slobodna bacanja – 23:16.

 

Druga četvrtina – 18:26; Partizan ispustio prednost, Kalpeper odličan

Kalpeper je vrlo brzo postigao četiri poena za svoj tim, ali crno-beli nisu dali prednost – 27:20. Ponovo je usledila mini-serija gostiju od 4:0, a mrežicu su zatresli Ponkrašov i Kazn. Romeo Trevis je u jednom napadu prosto protutnjao pored Mačvana, da bi pogodio uz faul Gagića za izjednačenje – 27:27.

Saša Pavlović je bio polovičan sa bacanja, a Artem Komisarov bio je precizan pri šutu za tri poena za preokret gostiju – 28:30. Trebalo bi napomenuti da je Partizan do sada šutirao 0/6 kada su trojke u pitanju. Prvi sa dvocifrenim brojem poena (10) postao je Saša Pavlović – 32:32.

Skok u napad je svetlo oružje crno-belih, a posle ofanzivnog Milutinov je zakucao za novo poravnanje – 34:34. Centar Partizana opet je uhvatio loptu pod košem gostiju i pogodio ”2+1”, a brzim poenima Andrić i Marinković su Partizanu doneli ”plus 5” – 41:36.

Neverovatno kako je Ponkrašov sa devet metara pronašao Trevisa kroz ”šumu ruku” koji nije poštedeo konstrukciju koša u Pioniru. Kalpeper je 12. poenom na meču ponovo uspostavio klackalicu – 41:40 na minut pre kraja. Liholitov je košem doneo prdnost svom timu posle prvoh poluvremena – 41:42.

 

Treća četvrtina – 25:14; Milosavljević sa četiri trojke pocepao mrežicu, meč gleda i Sale Đorđević

Ova deonica je odlično krenula za domaći tim. Partizan je stegao odbranu, nije dozvolio protivniku da dođe do lakih šuteva,  a u seriji od 7:0 crno-beli su preko Milosavljevića postigli prvu trojku – 48:42.

Pionir je eksplodirao kada je kapiten već u narednom napadu ponovo bio siguran van linije 6,75 za najubedljivije vođstvo – 51:42. Milosavljević je nezaustavljiv u ovoj deonici! Sjajni igrač je za kratko vreme ubacio i treću trojku za prvu dvocifrenu prednost Partizana – 54:44.

Mini-seriju od 5:0 napravili su gosti preko Kalpepera i Komisarova, ali uzvratili su Tepić i Milutinov – 58:49. Usledila su dva teška šuta Milutinova, a oba je i realizovao preko protivničkog igrača – 62:53. Utakmici je prisustvovao i selektor reprezentacije Srbije Saša Đorđević.

Šta radi u ovoj četvrtini Milosavljević, to je neverovatno! Kapiten Partizana pogodio je i četvrtu trojku za novo najubedljivije vođstvo crno-belih – 65:53. Crno-beli su u poslednju deonicu ušli sa prednošću od deset razlike – 66:56.

 

Četvrta četvrtina – 18:14; Častan oproštaj Partizana od svojih navijača u Evrokupu

Posle tri i po minuta poslednje deonice Partizan je uspeo čak i da uveća svoje vođstvo, a pri rezultatu 72:60 trener gostiju bio je prinuđen da zatraži tajm-aut.

Svoju trojkašku sesiju u Pioniru nastavio je večeras neverovatni Dragan Milosavljević koji je i peti put bio precizan van linije 6,75 za do sada najviših 75:60. Koliko gostima u drugom poluvremenu ništa ne polazi za rukom videli smo i kada je Ligins promašio čisto polaganje.

Prvi u redovima Partizana koji je postigao trojku, a da u pitanju nije bio njihov kapiten, jeste 17-godišnji Marinković. Ubrzo je i Gagić zakucao za 20 razlike – 80:60.

Crno-beli do kraja nisu dozvolili bilo kakvo iznenađenje, a meč je okončan rezultatom 84:70.