Ćavi napušta Barselonu!?

Bivši fudbaler Barselone, a od sledeće sezone igrač Čelsija, Sesk Fabregas nagovestio je da bi i Ćavi Ernandes ovog leta mogao da napusti Nou Kamp.

– Ćavi i (Karles) Pujol su odavno rešili da se distanciraju, da budu bliže svojim porodicama, a dalje od obaveza – rekao je Fabregas u intervuju za špansku Marku.

Već dugo se spekuliše da bi Ćavi mogao da napusti Barselonu, a mediji navode da bi on karijeru mogao da nastavi u Kataru. Marka tvrdi da bi on u Kataru zarađivao i osam miliona evra po sezoni.
Ćavi je celu svoju karijeru proveo u Barseloni, a prvotimac je postao 1998. godine. Sa klubom je osvojio 7 titula, 2 kupa Kralja i 6 Superkupa u Španiji, tri puta osvojio je Ligu šampiona, a dva puta klupski šampionat sveta.
Sa nacionalnim timom Španije dva puta je bio prvak Evrope, jednom prvak sveta, a ima i srebrnu medalju sa Olimpijskih igara 2000. godine. Osvojio je i brojna individualna priznanja.

Dugogodišnji kapiten Karles Pujol je na kraju prošle sezone završio fudbalsku karijeru, ali je ostao u klubu i biće pomoćnik sportskom direktoru Andoniju Zubizareti.