Čeh: Ovakvu situaciju nisam zamišljao, napustiću Čelzi ako ne budem igrao

Dugogodišnji golman Čelsija Petr Čeh nagovestio je da bi uskoro mogao da napusti taj fudbalski klub ako i dalje bude rezervni golman.

Čeh (32) je 2004. godine iz Rena prešao u Čelsi i do sada je odigrao 481 utakmicu za klub. Od ove sezone on je rezerva, pošto je trener Žoze Murinjo šansu pružio 22-godišnjem Tibou Kurtoi, koji se vratio sa trogodišnje pozajmice iz Atletiko Madrida.

– Mislim da me u Čelsiju poznaju dovoljno dobro da znaju da ovakvu situaciju nisam zamišljao. Bliži se Evropsko prvenstvo 2016. godine, moram da mislim na reprezentaciju i nemam vremena da sedim na klupi – rekao je Čeh, preneo je Skaj Sport.

Čeh je odigrao dve utakmice ove sezone, a samo 66 minuta u Premijer ligi. On je u subotu, tokom utakmice sa Arsenalom zamenio Kurtou, pošto je belgijski golman morao da napusti teren jer je dobio udarac u glavu posle sudara sa napadačem “tobdžija” Aleksikom Sančesom.

– Nisam razgovarao sa ljudima iz kluba, ali ako se situacija ne poboljša, moraću da je razrešim – rekao je Čeh.

Kurtoa nije ozbiljnije povređen i najverovatnije će trenirati sa reprezentacijom Belgije, uoči utakmice sa Andorom i Bosnom i Hercegovinom, u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016. godine u Francuskoj.

Čeh je sa Čelsijem osvojio tri titule u Premijer ligi, Ligu šampiona, Ligu Evropa, četiri FA kupa i po dva Liga kupa i Komjuniti Šilda.