ČEKA NAS LAKA UTAKMICA, ALI… Selektor Đorđević posle pobede nad Turcima tražio košarkašima da se ISKLJUČE!

Saša Đorđević
facebook.com/KSSrbije

Tri meča na Evrobasketu, dve pobede, a poslednja - sjajna, nad domaćinom Turskom (74:80) u Istanbulu. Vremena za slavlje, a ni za odmor nema: u utorak od 16 sati po srednjeevropskom vremenu, naša košarkaška reprezentacija igra protiv Velike Britanije.

 

Pred taj, pretposlednji nastup u grupi D, selektor Aleksandar Đorđević imao je jasnu poruku za igrače.

Na papiru slede lakše utakmice, da. Međutim, ja sam posle prvih analiza i čestitki igračima rekao da je sledeća utakmica, sa Britancima, ta koja stavlja pečat na ovu grupu. Bar što se nas tiče – a tiče se ozbiljnosti, zrelosti, profesionalnosti. Samo na taj način možemo da uđemo u tu utakmicu, da je spremimo kao što smo ovu sa Turskom.I to da se svi spremimo i mentalno, i fizički – da isključimo telefone, socijalne mreže i čuda. Nemamo mnogo vremena da se oporavimo, imamo prepodne koje treba iskoristiti na pravi način i da se, prosto, spremimo za utakmicu. Oni nemaju šta da izgube, igraju jednostavnu košarku, takva je kakva je, a mi moramo da budemo ozbiljni. Naravno, biće u ovom meču vremena i mesta za druge igrače, koji su manje igrali do sada na ovom prvenstvu – poručio je Đorđević.

Posle utakmice sa Britancima, u grupi D “orlovima” preostaje još samo ona sa Belgijom, u četvrtak od 16.15.

Potom sledi nokat faza i, najpre, ukrštanje sa grupom C. Dok je u našoj, trenutno, poredak Rusija – Srbija – Letonija – Turska, u grupi C je, kada se radi o četiri pozicije koje vode dalje, poredak sledeći: Španija – Hrvatska – Crna Gora – Mađarska, pa bi, ako ne bude promena u poretku, orlovi” kao drugoplasirani u svojoj grupi, igrali sa trećeplasiranim timom iz grupe C, Crnom Gorom.

Kiks protiv Britanije ili Belgije, verovatno bi poslao našu nacionalnu selekciju na Hrvatsku ili Španiju već u osmini finala.