Cela Amerika je stala: Tamošnja javnost je šokirana posle horor povrede Pola Džordža (FOTO)

Američka košarka trenutno je stala posle užasne povrede Pola Džordža tokom trening utakmice nacionalnog tima.

Američka košarka trenutno je stala posle užasne povrede Pola Džordža u prijateljskoj utakmici, a direktor nacionalne organizacije Džeri Kolanđelo rekao je da je taj igrač svima prva i osnovna briga.

– Svima je ovo jako teško palo, kompletnoj organizaciji, svi smo se potresli. Moramo da se odmaknemo nazad i zaustavimo pre nego što bilo šta uradimo. Naša prva i osnovna briga je Pol Džordž – rekao je Kolanđelo novinarima u Las Vegasu.

U prijateljskoj utakmici dve selekcije SAD koja je trebalo da pomogne u izboru igrača za Svetsko prvenstvo, Džordž je pri doskoku udario u kontrukciju koša i teško povredio donji deo noge.

Utakmica je posle toga prekinuta, a sama priroda povrede užasnula je ne samo gledaoce u hali i one koji su pratili utakmicu, već i kompletnu svetsku košarkašku javnost.

Džordž je bio miran, dok su ga roditelji tešili pored nosila. Obe ekipe su se zajednički pomolile na terenu. Mnogi igrači nisu mogli da se saberu pošto su prisustvovali prizoru. Kajri Irving je dugo posle toga plakao u zagrljaju svog oca.

– Pustićemo da prođe neko vreme pre nego što počnemo da pričamo o drugim stvarima, kao što je spisak… Sve to deluje nevažno kada se ovako nešto desi i stvari počnete da gledate iz drugog ugla – rekao je Kolanđelo.

Selektor Majk Kžiževski uspeo je da ostane smiren, ali je takođe zamolio za strpljenje.

– Sve je sada stalo, i tako i treba da bude. Ne bi bilo u redu da pričamo o bilo čemu drugome. Mi smo uz Džordža, njegovi roditelji su s njim i ljudi iz (igračevog kluba) Indijane. Tako i treba da bude. Molim vas za strpljenje – rekao je Kžiževski.

Pre nego što se Džordž povredio, u centru pažnje je bio Derik Rouz, koji je igrao svoju prvu utakmicu posle devet meseci i delovao je brzo i spremno.

Džordž sigurno neće igrati na Svetskom prvenstvu u Španiji, a neizvestan je nastup i u NBA ligi.

Ovo bi moglo da ima i teže posledice po američku reprezentaciju, koju najbolji igrači NBA uglavnom izbegavaju, osim donekle za Olimpijadu. Ta situacija se promenila na bolje od kada je 2005. Kolanđelo došao na čelo organizacije reprezentativnih selekcija.