CELA SRBIJA JE USTALA ZA GAVRILA! Nakon trake, kopački i dresa NA AUKCIJI i prava poslastica za ljubitelje fudbala (FOTO)

Cela Srbija je ustala i ujedinila se kako bi se obezbedila sredstva za lečenje šestomesečne bebe Gavrila koji boluje od spinalne mišiće atrofije. Za lečenje ove opake bolesti potrebno je čak dva i po miliona evra, i to je bio signal za sve dobre ljude Srbije da se okupe oko humanog cilja.

Printscreen Instagram/zagavrilovupobedu

Nakon naših proslavljenih sportista i fudbalskih reprezentativaca, u akciju se priključio i legendarni fudbaler Kuzman Babeu, član šampionske generacije Obilića koja je osvojila titulu šampiona države 1998. godine.

Nakon osvajanja titule, ekipa Obilića se u kvalifikacijama za Ligu Šampiona sastala sa ekipom Bajerna iz Minhena, a nakon meča koji je odigran u Minhenu, Babeu je razmenio dresove sa legendarnim napadačem Bajerna i reprezentacije Brazila, Đovane Elberom. Dres koji je nosio Elber sigurno će privući veliku pažnju ljubitelju fudbala i pasioniranih sakupljača dresova.

– Dres Đovane Elbera je moja draga uspomena na utakmicu sa Bajernom, koja je obeležila našu generaciju u Obiliću nakon titule šampiona. Evo već 23 godine govorim da ne postoje te pare za koje bih ga prodao, ali sam saznao za slučaj malog Gavrila i želim da ovo bude moj doprinos humanitarnoj akciji. Gavrilovim roditeljima je potreban ogroman novac za lečenje njihovog malog anđela i pozivam sve ljude dobre volje da se uključe u akciju – rekao je Kuzman Babeu.

Zajedno za život

Meč kvalifikacija za Ligu šampiona između Bajerna i Obilića odigran je na Olimpijskom stadionu u Minhenu 12. avgusta 1998. godine. Bajern je bio bolji rezultatom 4:0, a drugi pogodak na meču postigao je baš Đovane Elber u dresu koji će biti na aukciji za malog Gavrila.

Aukcija za dres Đovane Elbera trajaće do petka, početna cena je simboličnih 1998 dinara, a svi zainteresovani ljubitelji fudbala i ljudi koji žele da pomognu malom Gavrilu u lečenju mogu licitirati putem sledećeg linka:

https://www.limundo.com/kupovina/Humanitarne-akcije/Zajedno-za-zivot/DRES-DjOVANE-ELBERA-SA-MECA-BAJERN-OBILIC-ZA-GAVRIL/100834513

KAKO JOŠ MOŽETE POMOĆI GAVRILU:

Slanjem SMS poruke: Upišimo 973 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human973 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000000844014-95

Uplatom na devizni račun: 160600000084402853
IBAN: RS35160600000084402853
SWIFT/BIC: DBDBRSBG

GAVRILU TREBA POMOĆ! Potresne reči NJEGOVE MAME: “Bolest mi te oduzima, sine moj” (VIDEO)