ČELNICI ZVEZDE OGORČENI ZBOG AFERE: “Maliulature i doušnike privesti pravdi”

Fudbalski klub Crvena zvezda saopštio je danas da "neko" pokušava da ukalja ugled kluba i da "plasiranjem laži" o nameštanju utakmice protiv Pari sen Žermena u Ligi šampiona diskredituju uspesehe crveno-belih.

stadion rajko mitić
crvenazvezdafk.com

– Od juče smo u kontaktu sa našim advokatima da bi na pravi način preduzeli sve moguće mere i zaštitili ugled Crvene zvezde koji je neko, odnosno “kredibilni doušnik”, pokušao da ugrozi. Očigledno je da nekome smeta moćna i uspešna Crvena zvezda i da je plasiranjem ovakve laži zeleo da diskredituje sve ostvarene uspehe koje smo postigli u proteklom periodu – navodi se u saopštenju Crvene zvezde.

Frans pres je juče preneo da je u Francuskoj otvorena preliminarna istraga zbog sumnje da je utakmica Pari Sen Žermena i Crvene zvezde (6:1), 3. oktobra u Ligi šampiona bila nameštena, a posle pisanja lista Ekip da je jedan rukovodilac beogradskog kluba uplatio u kladionici pet miliona evra na poraz Zvezde od pet golova razlike.

– Veoma nas čudi i brine da tako neproverena informacija procuri iz UEFA i dobije tako veliki medijski prostor. Bez obzira što i Ekip zadržava mogućnost da je sve izmišljeno, angažovali smo advokata i u Francuskoj, koji razmatra pravni osnov za tužbu protiv lista Ekip zbog narušavanja ugleda Crvene zvezde – dodaje se u saopštenju.

Crveno-beli su još jednom naveli da sa “ogorčenjem i rezignacijom” odbacuju svaku mogućnost umešanosti u nečasne radnje i pozivaju na što brže rešavanje ovog slučaja.

– Crvena zvezda će biti istrajna da se dođe do konačne istine, a da se manipulatori i doušnici koji stoje iza ove afere privedu pravdi i odgovaraju za sramno delo – ističe beogradski klub.