Čelsi zbog Srbina menja transfer politiku: Murinjo želi po svaku cenu da zadrži Ivanovića

Kapiten Srbije Branislav Ivanović mogao bi da bude čovek zbog kojeg će fudbalski klub Čelsi promeniti transfer politiku.

Menadžer Čelsija Žoze Murinjo tražio je od uprave kluba da ponudi Ivanoviću ugovor duži od jedne godine, jer želi da ga pod svaku cenu zadrži na „Stamford Bridžu”.

 

Čelsi već dugo ima politiku po kojoj igrači stariji od 30 godina dobijaju samo jednogodišnje ugovore, uz opciju produženja na još jednu.

Međutim, Murinjo je spreman da napravi presedan u ovom slučaju zbog životne forme Baneta, ali i činjenice da su Pari Sen Žermen i Real već spremni da dovedu srpskog reprezentativca.

Momku iz Sremske Mitrovice aktuelni ugovor ističe 2016. godine, a trebalo je da dobije jednogodišnji po kojem bi primao 90.000 funti nedeljno.

Murinjo je odlučio da napravi izuzetak, kako ne bi dozvolio spomenutim klubovima da mu odvedu jednog od najboljih igrača tima.

Engleski mediji tvrde da bi Bane mogao da produži saradnju sa „Plavcima” na dve godine, dok „Dejli star“ ističe da bi ugovor mogao biti potpisan i na četiri.