ČETIRI EKIPE OBEZBEDILE OSMINU FINALA: Pepov revanš Barsi, obe ekipe su na pragu osmine četvrtfinala! (VIDEO)

Gindogan
print screen/twitter.com/ManCity

Fudbaleri Mančester Sitija, pobedili su Barselonu posle preokreta rezultatom 3:1 (1:1). Obe ekipe su na korak od prolaska u osminu finala, gde su se već plasirali Atletiko Madrid, Bajern Minhen, PSŽ i Arsenal.

 

U grupi A, Ludogorec je na šokantan način stigao do vođstva protiv Arsenala od 2:0, da bi Tobdžije do poluvremena izjednačile. Pitanje pobednika odlučeno je u 88. minutu kada je Ozil fantastičnim pogotkom poslao Arsenal u nokaut fazu.

PSŽ je u Bazelu do vođstva došao golom Matuidija u 43. minutu na asistenciju Menijea. Ipak, Zufi je šokirao Parižane 15 minuta pre kraja izjednačio na 1:1. Ipak, PSŽ je  u finišu došao do velike pobede, pogotkom Menijea u 90. minutu.

Tabela: Arsenal 10, PSŽ 10, Bazel 1, Ludogorec 1

Benfika je u okviru B grupe, ugostila Dinamo iz Kijeva i do pobede došla golom Salvija, iz penala u nadoknadi prvog poluvremena. Dinamo je imao veliku šansu da dođe do boda, ali je Moraes u drugom poluvremenu promašio penal.

U drugoj utakmici, Bešiktaš i Napoli su odigrali nerešeno 1:1, pa ćemo na rasplet u ovoj grupi, čekati do samog kraja prve faze takmičenja.

Tabela: Napoli 7, Benfika 7, Bešiktaš , Dinamo Kijev 1

Mančester Siti je uspeo da preokrene vođstvo gostiju i sigurno ih pobedi na Etihadu. Baselona je povela golom Mesija u 21. minutu, ali je Siti preko Gindoana i Kevina de Brujnea poveo sa 2:1. Poslednji udarac Kataloncima zadao je strelac prvog pogotka, Gindogan. Gvardiola se na taj način revanširao bivšem klubu za poraz od pre dve nedelje na Kamp Nou, kada je ekipa Luisa Enrikea slavila sa ubedljivih 4:0.

U drugom meču grupe C , Seltik je uspeo da izvuče bod na teškom gostovanju u Nemačkoj, i tako ostane u igri za evropsko proleće. Menhengladbah je poveo preko Stindla u 32. minutu, ali je Musa Dembele izjednačio iz penala u 74. minutu.

Tabela: Barselona 9, Mančester Siti 7, Menhengladbah 4, Seltik 2

U grupi D je vodeći Atletiko  poveo preko Grizmana u 28. minutu, ali se žilavi Rostov brzo vratio pogotkom Azmuna. Konačnih 2:1 postavio je francuski napadač u 4. minutu nadoknade vremena. 

Bajern je posle preokreta došao do važne pobede koja znači i plasman u narednu rundu. Arias je doneo prednost PSV-u u 14. minutu, ali je Levandovski  u 34. sa bele tačke izjednačio na 1:1. Konačan rezultat postavioj isti igrač u 74. minutu, posle asistencije Alabe.

Tabela: Atletiko 12, Bajern 9, Rostov 2, PSV 1