ČETVRTO UZASTOPNO FINALE: Kapiten pogodio u nadoknadi vremena i poveo Partizan ka novom trofeju! (VIDEO)

Đorđe Ivanović
Beta

Fudbaleri Partizana savladali su Čukarički na svom stadionu sa 2:0 i tako nadoknadlili prednost gostiju iz prve utakmice polufinala Kupa Srbije.

 

Crno-beli su golovima Nemanje Antonova u 66. minutu i Saše Ilića u nadoknadi vremena uspeli da obezbede četvrto finale Kupa Srbije u poslednje četiri godine.

Meč je protekao u blagoj dominaciji Partizana koji je prvu veliku šansu za pogodak imao u 24. minutu. Đerlek je probio po levoj strani, a posle starta Drinčića sudija Mažić je pokazao na belu tačku. Veliku priliku za vođstvo propustio je Danilo Pantić, čiji je udarac sjajno odbranio Belić.

Partizan je u vođstvo došao u 66. minutu. Miletić je pronašao Ivanovića koji je sjajnom loptom odigrao do Antonova. Levi bek je najpre odložio loptu na stranu i sjajnim udarcem savladao Belića.

Partizan je krenuo svim silama po drugi gol, a najbolju šansu nije iskoristio heroj meča Ilić. Najpre je Ivanović sjajno ušao u šesnesterac i poslao loptu na pet metara koju u praznu mrežu nije uspeo da ubaci Partizanov kapiten. Ilić se iskupio za ovaj promašaj samo dva minuta kasnije kada je na asistenciju mladog Jovanovića uspeo da savlada Belića, za veliko slavlje domaćina.

– Izuzetno bitan pogodak sam postigao koji za nas znači finale Kupa. Imali smo dostojnog protivnika koji nas je porazio u prvoj utakmici. Oni su imali svoje šanse, a imali smo ih i mi, promašili penal… ali smo na kraju zasluženo slavili – rekao je Ilić po završetku susreta

Kapiten Partizana nije želeo da otkrije planove o nastavku karijere, a sve više se govori da bi Saša Ilić i naredne sezone trebalo da predvodi crno-bele.

Finale Kupa Srbije igra se 23. maja na stadionu Radnika u Surdulici, a za trofej će se boriti Mladost iz Lučana i beogradski Partizan.