Četvoro srpskih tenisera igraju trećeg dana takmičenja u Melburnu

tenis reket
Pixabay.com

Trećeg dana takmičenja na Otvorenom prvenstvu Australije u Melburnu, izmedju ostalih, svoje mečeve igraće i četvoro tenisera iz Srbije.

 

Branilac titule, prvi teniser sveta Novak Djoković, igraće u drugom kolu protiv Francuza Kentana Alisa, 187. tenisera sveta. Taj meč je poslednji na Areni “Rod Lejver” u večernjem delu programa po australijskom vremenu. Na tom terenu večernji deo programa počinje u 9 h po srednjoevropskom vremenu, kada će igrati četvrti nosilac Poljakinja Agnješka Radvanska i Kanadjanka Eženi Bušar. Posle njih na teren će Djoković.

Osim Đokovića, od srpskih tenisera u singlu će igrati i 77. teniser sveta Dušan Lajović, čiji će protivnik u drugom kolu biti 24. nosilac, Španac Roberto Batista Agut. Taj meč je drugi na programu terena broj 13, gde takmičenje počinje u jedan sat posle ponoći po srednjoevropskom vremenu.

Lajović će posle toga igrati u dublu, zajedno sa sunarodnikom Viktorom Troickim, a protivnici u prvom kolu biće im domaći teniseri Lejton Hjuit i Sem Grot. Taj meč je poslednji na programu terena broj dva.

Jelena Janković će u prvom kolu dubla sa Andreom Petković iz Nemačke igrati protiv belgijsko-rumunskog dubla Isalin Bonaventure i Raluke Olaru. Meč na terenu broj 14 počeće u jedan čas posle ponoći.

U noći između utorka i srede igraće još i osvajač 17 grend slem titula, Švajcarac Rodžer Federer, koji će u drugom kolu igrati protiv Ukrajinca Aleksandra Dolgopolova, dok će branilac titule, Amerikanka Serena Vilijams, igrati protiv Su Vej Sije sa Tajvana.

Bosanski teniser Damir Džumhur igraće protiv 15. nosioca Davida Gofana iz Belgije, dok će Mirza Bašić igrati protiv šestog nosioca Tomaša Berdiha iz Češke.

Dvostruka pobednica Vimbldona, šesti nosilac Čehinja Petra Kvitova, igraće protiv domaće teniserke Darije Gavrilove, dok će deveti nosilac, Žo Vilfrid Conga iz Francuske, igrati s domaćim teniserom Omarom Jasikom.