Četvrta pobeda crveno-belih u ABA ligi, Mitrovićev šou u Železniku! Zvezda – Mega Vizura 93:77

Košarkaši Crvene zvezde Telekom u poslednjem meču 4. kola ABA lige savladali su Mega Vizuru sa 93:77 (26:29, 25:15, 17:17, 25:16).

Najbolji pojedinac utakmice bio je kapiten Zvezde Luka Mitrović, koji je postigao 27 poena, uz samo jedan promašaj, sedam skokova, dve asistencije i dve ukradene lopze za indeks korisnosti 34.

Najava i tok meča:

Crveno-beli su na startu sezone upisali tri pobede, pošto su bez problema savladali ekipe Levskog (85:55), Cibone (64:88) i Olimpije (73:65).

Izabranici trenera Radonjića dobili su i prvi meču Evroligi, pošto su na debiju u Kombank Areni pobedili turski Galatasaraj (76:68).

S druge strane košarkaši Mega Vizure iza sebe imaju dve pobede i jedan poraz. Mega je slavila protiv MZT-a (103:95) i Cibone (78:74), dok je u drugom kolu poražena od Levskog (98:89).

 

Prva četvrtina – 26:29; Deonica iz snova za goste, zaigrao i Kešelj

Utakmicu je poenima otvorio Kalinić polaganjem posle istrčane kontre, ali je Mega na krilima Miljenovića uspela da preokrene – 2:6.

Nastavili su gosti sa sjajnom partijom, a trojke su za svoj tim pogađali Kešelj i Jokić. Jedan od najlepših poteza na meču izveo je Boban Marjanović kada se pod protivničkim košem odlično snašao i snažno zakucao – 14:18.

Miljenović je nastavio sa odličnom partijom, a na drugoj strani Jović je postogao koš uz dodatno bacanje – 17:22. Novom ubačenom trojkom Jokića Mega je došla do najvećeg vođstva na meču – 19:27. Zvezda je koševima Marjanovića i Blažiča uspela da smanji na ‘minus 4’ – 23:27, a na mali odmor se otišlo rezultatom 26:29.

Druga četvrtina – 25:15; Razigrao se Vilijams

Ovu deonicu je odlično je otvorio Luka Mitrović koji je sa sedam brzih poena doneo preokret svom timu – 31:30. Nastavio je domaćin sa odličnom serijom, a u strelce se upisao i Vilijams – 35:30.

Cirbes je, čini se, nepotrebno posle promašaja udario protivničkog igrača posle čega mu je dosuđena tehnička grečka, a dva bacanja pogodio je Kešelj. Izgleda da se probudio i Vilijams, njegova trojka odvela je domaćina na ‘plus ‘ – 38:32.

Mladi košarkaši gostiju sa sobom nikako nisu poneli belu zastavicu pa su zahvaljujući Jokiću uspeli da naprave preokret i ponovo povedu – 38:40. Na drugoj strani Vilijams je pogodio još jednu trojku, a precizan je bio i Kalinić. – 43:40. Reprezentativca Srbije je u narednom napadu malo snažnije faulirao Kešelj, a sudije su svirale namernu ličnu grešku.

Markus Vilijams je nastavio sa odličnom drugom četvrtinom u kojoj je postigao čak deset poena, a dominaciju pod košem Mege Marjanović nije želeo da ostavi po strani – 49:43. Poslednje poene u ovoj deonici postigao je Miljenović, pa se rezultatom 51:44 otišlo na odmor.

 

Treća četvrtina – 17:17; Peta lična Nikolića

U uvodna dva minuta u nastavku meča oba tima su postigla samo po poen iz slobodnog bacanja, da bi tek tada Nikolić pogodio trojku. Već u sledećem napadu isti igrač je morao da napusti teren zbog pete lične greške iako je na terenu proveo samo osam minuta. Luka Mitrović uspeo je da uzvrati trojku – 55:49.

Trojkaški obračun nastavljen je kada je i Marelja bio precizan van linije 6,75. Kada god da domaćin pogodi, Mega odmah uzvrati i time ne dozvoljava crveno-belima da se odlepe. Novom pogođenom trojkom Jokić je promenio skor na semaforu – 62:57.

Nemac Cirbes oduševio je publiku kada je atraktivno zakucao, a u narednom napadu Luka Mitrović je trećom trojkom odveo svoj tim na ‘plus 10’ – 67:57.

Četvrta četvrtina – 25:16; Mitrović i Marjanović nezaustavljivi

Luka Mitrović je nastavio svoju fantastičnu partiju i sa pet brzih poena doneo je najveću prednost svom timu do sada – 73:61. Pravi mali šuo izvodi Mitrović pred publikom u Železniku! Neverovatno je da je sve poene Zvezde u ovoj četvrtini postigao upravo on, a ukupno iz je nanizao 27 za prednost 78:68.

Usledilo je i buđenje Bobana Marjanovića koji je u 36. minutu postigao prve poene u drugom poluvremenu. Sa tri laka koša doveo je svoj tim u ozbiljnu prednost – 90:75. Do kraja utakmice na semaforu je pisalo 93:77.