Cibona odustaje, Zvezda u Evroligi?

Gradonačelnik Zagreba potvrdio da su 'Vukovi' u velikim dugovima. Konačna odluka u petak.

Milan Bandić, gradonačelnik Zagreba, otkrio je da je Cibona u velikim dugovima. Grad je dao novac da bi se klub resio jednog dela dugovanja, ali stanje je još uvek alarmantno, pa je prvi čovek Zagreba protiv natupanja Cibosa u Evroligi.

– Nema smisla da igramo i budemo vreća za punjenje. Zalažem se za novi početak – rekao je Bandić na jednom prijemu.

Još pre toga su čelnici Cibone bili veoma sumnjičavi u pogledu igranja, pre svega jer klub u ovom trenutku ima veće probleme. Odlaskom Darija Šarića, Cibona je mnogo slabija, čini se da će uslediti sezona tranzicije i pokušaja da se sanira stanje u ‘Vukovima’

Po rečima Bandića, grad je pomogao klub sa osam miliona evra, ali je dug od šest miliona još uvek prevelik. Po njegovim rečima više neće biti potpisivanja ogromnih ugovora.

– Nećemo presipati iz šupljeg u prazno, obaveze ne mogu da se odlažu – dodao je Bandić.

Još od početka se znalo da, ukoliko Cibona odustane, njeno mesto u EL zauizma sledeće plasirana ekipa iz ABA lige. U ovom slučaju je to Crvena zvezda, koja bi na taj način izbegla kvalifikacije i direktno se plasirala.

Konačan rok da se Hrvati izjasne je 20. jun, u petak će po svemu sudeći odustati, a Zvezda dobija mesto u Evroligi!loading...