CIBONA PRED GAŠENJEM: Poslednji apel Ace Petrovića za spas EVROPSKOG PRVAKA!

Cibona
wikimedia.org/Ex13

Zabrinut za sudbinu bivšeg evropskog prvaka, legendarni Aca Petrović, govorio je o stanju u zagrebačkoj Ciboni koja se, kako kaže, nalazi pred stečajem.

  

Petrović  je krajem prošle godine podneo ostavku na mesto izvršnog predsednika zbog neslaganja sa načinom odlaska Ante Žižića. 

 
– U klubu sam od 1976. godine, bio sam igrač, trener, predsednik kluba i želim podići svoj glas da bih upozorio da 1. juna, a govorim to sa gotovo stopostotnom sigurnošću, Cibone više neće biti. Pozivam ovim putem sve ljude kojima je Cibona na srcu, čiji je ona bila deo života, mladosti, prošlosti da dođu u sredu na tribine, neka obuku nešto plavo jer svedočimo jednoj od poslednjih utakmica u istoriji ovog velikog kluba.

U utorak će biti 69. dan otkako je Cibona morala krenuti sa plaćanjem predstečajnih rata. Do sada nije platila ništa, niti lipu, a imam informacije da se niko iz kluba i ne javlja poveriocima, koji su tražili objašnjenje. Ako takvo stanje potraje do 1. juna, biće to 90 dana neplaćanja, a znam pouzdano da će neko od poverilaca to prijaviti i tada zakonski nastupa stečaj, odnosno kraj Cibone.

Cibonin dug utvrđen je na nešto više od 5 miliona evra, a onda su poverioci pristali na predstečajnu nagodbu, pa bi Cibona trebala isplatiti oko 2,3 miliona evra. Imala je godinu dana počeka u toj nagodbi, ali kad je trebala početi isplaćivanje svoje rate, to nije učinilarekao je između ostalog Petrović uz napomenu da takva situacija traje 69 dana i nema naznake da će se nešto platiti do 1. juna.

Ukoliko se nešto ne promeni, Cibone neće biti.