Čikago i LA Klipersi poveli u polufinalnoj seriji plej-ofa

Košarkaši Čikaga i Los Anđeles Klipersa poveli su u noći između ponedeljka i utorka sa po 1:0 u pobedama u polufinalnim serijama plej-ofa Istočne, odnosno Zapadne konferencije NBA lige.

 

Čikago je trijumfovao na gostovanju protiv Klivlenda sa 99:92 na Istoku, dok su LA Klipersi, takođe u gostima, sa 117:101 savladali Hjuston na Zapadu.

Čikago je do pobede i “brejka” predvodio Derik Rouz sa 25 poena i po pet skokova i asistencija, dok je Pau Gasol ostvario “dabl-dabl” učinak od 21 poena i 10 uhvaćenih lopti, a Džimi Batler ubacio je 20 poena.

U timu Klivlenda istakao se Kajl Irving sa 30 poena, dok je Iman Šampert psotigao 22, a Lebron Džejms postigao je 19 poena i uz to je imao i 15 skokova.

Druga utakmica polufinala Istočne konferencije između Klivlenda i Čikaga igraće se u noći između srede i četvrtka.

Do ubedljive i prilično iznenađujuće pobede na gostovanju stigla je i ekipa Los Anđeles Klipersa, koja je savladala Hjuston.

LA Klipersi su na prvoj utakmici nastupili bez povređenog Krisa Pola, a izvanrednu utakmicu odigrao je Blejk Grifin, koji je zabeležio “tripl-dabl” učinak – 26 poena, 14 skokova i 13 asistencija, dok je Džamal Kroford postigao 21, a Met Barns je dodao 20.

Hjuston je predvodio Dvajt Hauard sa 22 poena i 10 skokova, dok je Džejms Hared postigao 20, a uz to je imao i 12 asistencija.

Druga utakmica polufinala Zapadne konferencije između Hjustona i LA Klipersa igraće se u noći između srede i četvrtka.