Cilj Srbije i Đorđevića je jasan: Idemo na medalju!

košarkaši
kss.rs

Selektor reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević objavio je spisak igrača na koje računa za prvenstvo Evrope, a prema njegovim rečima cilj je osvajanje medalje i odlazak na naredne Olimpijske igre.

 

Selektor Đorđević je bio direktan što se tiče ciljeva naše reprezentacije na Evrobasketu.

Nema više sakrivanja. Idemo da se borimo sa najboljima. Moji lični ciljevi ne mogu da budu drugačiji nego da povedem ekipu do finala. Nama je želja plasman na Olimpijske igre u Rio – rekao je selektor Srbije.

Đorđević je otkrio i neke novine u samom timu.

– Znam da vas sve zanima ovo. Teodosić je novi kapiten reprezentacije. Krstićevu odluku poštujemo – rekao je Đorđević

Usledila su pitanja o pojedinačnim igračima, a pre svega o Zoranu Ercegu i Miroslavu Raduljici.

– Erceg nema samo ovu sezonu odličnu. I prošle godine je bio na spisku. Bio je spreman da se odazove, ali imao je problem sa povredom. Prosto je morao da pauzira. Iskren da budem nisam ga dugo čuo. Mnogo faktora zavisi, ali Erceg je izuzetno zanimljiv igrač i za 12. Raduljica je mirovao dosta. Imao je peh. On je u individualnom program. NJegov zadatak je najveći. Mi smo se i videli i razgovarali par puta. Nadam se da će doći spreman na pripreme, a onda ima vremena da uđe u formu jer igrački kvalitet nije sporan – kazao je Đorđević.

Jedino ime koje koje su novinari primetili da fali je – Vladimir Lučić.

– Mi smo prošle godine imali problem. Leđa su ga mučila, pokušavali smo na sve načine. Prosto ne možemo ponovo da rizikujemo sa njim. On je zaslužio svime da bude u reprezentacije – izjavio je Đorđević.

Đorđević je za kraj rekao šta su najveći problem u košarci.

– Odlasci mladig igrača u inostranstvo. To jednostavno nema načina da se pobedi. Ustanovili smo na nekom turniru U 16 da 10 igrača igra u inostranstvu.. već. Mi čak ne možemo ni da ih vidimo ovde. Ne možemo da ih uključimo u rad jer su nam već pobegli. Suačavanje sa otkazima ne mogu da uvek shvatim – zaključio je Đorđević.

Reprezentacija se okuplja 15. Jula, a pripreme počinju na Kranjskoj Gori 19. Jula. Prve pripremne utakmice za našu ekipu zakazane su početkom avgusta.