ĆIRO BLAŽEVIĆ OTKRIO: U Prištini sam plaćan dukatima, pevala nam Tereza Kesovija!

Ćiro Blažević
WIKIPEDIA

Legendarni hrvatski trener Miroslav Ćiro Blažević izjavio je da je dobio zlato zato što je FK Prištinu sredinom 80-ih godina prošlog veka ostavio u prvoj ligi tadašnje Jugoslavije.

 

– Kada sam došao bili su u banani, bez ikakvih šansi da ostanu u ligi. Ja sam došao i nismo izgubili utakmicu do kraja sezone – rekao je Blažević.

Priština je tada imala najviše gledalaca u ligi. Prištinu je gledalo skoro 19.000 ljudi po utakmici.

– Spremam ekipu za utakmicu, kada mi dotrči čuveni političar Azem Vlasi i kaže: Šefe, provaljuju na stadion. Ispred je 35.000 ljudi, svi žele da uđu. Ja ustanem, popnem se na tribinu i mahnem ljudima. Svi su istog sekunda seli- rekao je Blažević.

On je podsetio da je Tereza Kesovija došla u Prištinu kada je ovaj klub obezbedio opstanak u ligi.

– Zašto ona? Pa jer je tada bila planetarna zvezda. Stadion krcat, ni igla da stane. Pozvao sam Terezu da izvede početni udarac, a kada ga je izvela, nosio sam je na rukama preko celog terena- ispričao je slavni trener.

On je rekao da su se okupili svi zlatari iz Prištine i da su ga isplatili u zlatu pošto je ovaj klub ostavio u Prvoj ligi Jugoslavije.

– Veći deo su mi isplatili u dukatima, ja sam odmah te dukate prosledio sirotinji. Nisam nijedan zadržao za sebe. Dobio sam više od kilograma zlata, ali to nije važno… podelio sam ga sirotinji- naveo je Blažević.

On je priznao da je u Prištini imao status Boga.

– Živeo sam u hotelu Grand, istom onom u kome je odseo Josip Broz Tito. Na sve su pazili- priseća se Blažević