ČLANOVI PORODICE IZBAČENI IZ TESTAMENTA: Počeo lov na imovinu Maradone, evo šta je ostalo iza legendarnog fudbalera

Nakon smrti Dijega Maradone počela je prava sapunica oko njegovog nasledstva.

printscreen/youtube.com/Oliver Maradona

Prema informacijama do kojih su došli argentinski mediji Klaudija Viljafane, bivša supruga Dijega Armanda Maradone, zajedno sa njihovim ćerkama Dalmom i Đaninom isključene su iz testamenta koji je legendarni fudbaler ostavio!

Prema istim izvorima proslavljeni fudbaler je ovu odluku doneo  dok je boravio u Dubaiju.

Maradona je sa Klaudijom bio u braku 24 godine, iz njega su se rodile dve ćerke, ali je njihov problem nastao kada je bivši fudbaler Napolija otkrio da mu sa računa nedostaje šest miliona dolara i da mu je nestalo tačno 458 suvenira prikupljenih tokom njegove karijere.

Maradona je za to optužio Klaudiju, pokrenuta je i tužba koja je trajala godinama, a ćerke je navodno isključio zato što su u jednom trenutku odabrale da budu uz majku.

Maradonino bogatstvo procenjeno je na 75 miliona dolara.

Pored Dalme i Đanine, koje su izbačene iz testamenta, mada to ne znači da su neće boriti za svoja prava, tu su još sin Dijego Junior (34) rođen u vezi s Kristinom Sinagrom, pa Jana (25) iz veze s Valeriom Sabalain te Dijego Fernando (7), rođen tokom veze s Veronikom Ojedom.

Deca inače nisu u najboljim odnosima, a kao šlag na tortu pojavilo se još njih šestoro koji tvrde da im je Maradona otac i traže DNK analizu.

Takođe, advokat Matias Morla vlasnik je prava na Maradonin brend u Argentini i SAD-u, tako da se nikako ne može izbaciti iz raspodele imovine.

Što se tiče imovine  Maradona iza sebe ostavlja, između ostalog, mlin i fabriku testenine u Venecueli, luksuzni hotel u Havani te pet nekretnina na elitnim lokacijama u Buenos Airesu.

U Belorusiji, gde je bio direktor Dinama iz Bresta, ostali su mu prsten s briljantima vrijedan 300 hiljada evra i možda najbizarniji komad Maradonine ostavštine, vojno amfibijsko vozilo.

U Kini je nekoliko škola fudbala kojima je prodao pravo na korištenje njegovog imena, dok mu je u Dubaiju ostao “Rols Rojs Duh” vredan 300 000 evra, BMW osmica od 145 000 evra te brojni skupoceni pokloni kojima su ga šeici obasipali dok je bio trener  u Emiratima.