CNN O ŠAMPIONU VIMBLDONA: “Novak nije popularan kao Federer i Nadal, ali ih redovno pobeđuje”

Američki Si-En-En detaljno je analizirao veliku pobedu Novaka Đokovića nad Rodžerom Federerom za trofej Vimbldona i u izveštaju napisao da srpski as možda neće biti popularan i voljen kod navijača kao Švajcarac i Rafael Nadal, ali ih redovno pobeđuje na najvažnijim turnirima.

Beta

U finalu u Londonu, opisanom kao istorijskom i veoma uzbudljivom zbog trajanja od skoro pet sati, Si-En-En je u prvi plan stavio i Đokovićevu proslavu titule, sada već tradicionalnu, jedenje trave.

Važan prostor dobila je i činjenica da je svetski broj jedan došao do brojke od 16 gren slem titula i približio se rekordu Federera od 20, dok Nadal ima 18, a Si-En-En Đokovića vidi kao prvog favorita na Ju-Es Openu.

– Sledeće godine moglo bi da dođe do promena, pogotovo ako Đoković osvoji Ju-Es open, gde će, kako stvari stoje, biti prvi favorit – piše u tekstu, uz podsećanje da Đoković ima 32 godine i pet manje od Federera.

Ističe se i podatak da je Đoković poslednji put poražen od Federera na gren slemu čak pre sedam godina, u polufinalu Vimbldona, a od Nadala 2013. ako se izuzme Rolan Garos na kome je Španac dominantan.

– Možda nije popularan kao Federer ili Nadal i ne dobija toliko ljubavi od navijača, što iritira Đokovića, ali ih redovno pobeđuje na turnirima “koji se računaju” – zaključuju iz Si-En-En-a.