Čović: Crvena zvezda raste, svidelo se to nekome ili ne! Podrška navijača nam je veoma potrebna

Prvi čovek KK Crvena zvezda Telekom Nebojša Čović rekao je da je budžet crveno-belih za ovu sezonu 3,6 miliona evra.

– Ovosezonski budžet za ceo sistem Zvezde, prvi tim, mlađe kategorije i sve ostalo, iznosi 3,6 miliona evra. Da li je malo ili mnogo, to je ono što smo uspeli. Naša zaostavština je naš problem – dug od dva miliona iz UPR-a (Unapred pripremjleni plan rekonstrukcije) – rekao je Čović.

Za utakmicu sa Valensijom do sada je prodato oko 10.500 karata.

– Veoma nam je važna svaka utakmica i u Evroligi i ABA ligi i zato nam je potrebna podška navijača. Prodato je ukupno oko 10.500 ulaznica, znači da još ima prostora. Njihova podrška nam je neophodna, a trudili smo se da cene karata prilagodimo našim standardima. Zvezdin tim je veoma kvalitetan, jedan od najperspektivnijih u Evroligi. Jesmo i veoma mladi, ali to ne znači da nemamo ambicije – jasan je Čović.

On je rekao da je ukupno prodato oko 2.300 sezonskih ulaznica, 900 više nego prošle sezone.

– To dokazuje da rastemo, sviđalo se to nekome ili ne – kratko će prvi čovek crveno-belih.

U poslednje vreme spekuliše se o dovođenju pojačanja na poziciji krilnog centra.

– Naša je koncepcija da iz naših pogona proizvodimo igrače – sada je tu Tejić, tu je i Kaplanović imamo Čvorovića. Nemojte da trošite mesto da pišete o tome. To se ne planira. Ipak, ako zajednički procenimo da je potrebno pojačanje, a tu je glavno mišljenje trenera, onda ćemo pokušati nešto da uradimo – rekao je predsednik Zvezde.

Čović je kazao da trener Radonjić ima potpuno poverenje, kao i ceo tim.

– Čitam malo priče, spekulacije… Pozicija trenera je sigurna. Od uprave tim ima apsolutnu rasterećenost što se tiče rezultata, ali od njih tražmo maksimalan rad i odnost prema dresu. Izgaranje na terenu, požrtvovanost, to je sve što tražimo – imamo razumevanja za njihove greške, oni su sastavni deo sporta – zaključio je Čović.