Čović i Jarsuvat poručuju: Ujedinimo se!

Predsednici KKCZ i Galatasaraja Nebojša Čović i Dojgun Jarsuvat poslali su poruku da nikada više ne sme da se ponovi tragedija kao što je ubistvo Marka Ivkovića.

Nebojša Čović rekao je da oba kluba imaju zadatak da svetu pošalju jasnu poruku da dešavanja iz Istanbula ne smeju da se ponove.

– Šta god da uradimo ne možemo da vratimo život, ali kao odgovorni ljudi možemo da se borimo se slično ne ponovi. Naši narodi imaju sličan temperament, koji se ispoljava sa dosta strasti kada je sport u pitanju. Obaveza naših država i klubova je da kontrolišemo tenzije, da sport bude utakmica, a ne rat – rekao je Čović.

Čović se zahvalio predsedniku Galatasaraja i državnim organima na prihvatanju predloga kluba da se utakmica odigra u Beogradu.

– Trudićemo se maksimalno da budemo dobri domaćini, što je u tradiciji srpskog naroda, kao i Crvene zvezde kao najvećeg sportskog brenda u zemlji. Budite sigurni da ćemo učiniti sve da tako i protekne – dodao je prvi čovek Zvezde.

On se zahvalio i čelnicima turskog kluba na dolasku u Beogradu jer je to samo jedan u nizu mečeva koji ih očekuje, kao i državnim organima Turske na efikasnosti u pronalaženju ubice. Čović je izrazio nadu da će pravda biti zadovoljena.

Utakmica trećeg kola Top 16 faze Evrolige izmedju Crvene zvezde i Galatasaraja igra se petak od 21 sat u Kombank areni.