Čović: Marka ništa ne može da vrati, ali hrabri reakcija turskih vlasti

Prvi čovek KK Crvena zvezda Nebojša Čović rekao je da hrabri način na koji su turske vlasti reagovale nakon ubistva Marka Ivkovića, ali je istakao da izgubljeni život ne može da se vrati.

Nakon potvrde informacija da su privedena i u policijskom pritvoru zadržana lica koja su osumljičena za ubistvo navijača Crvene zvezde Marka Ivkovića, prvi čovek crveno-belih Nebojša Čović obratio se javnosti:

– Nema utehe. Marka Ivkovića više nema i ništa ga ne može vratiti. Ipak, ohrabruje činjenica da su turske vlasti nakon jasne i odlučne intervencije vrha Republike Srbije pokazale ozbiljnost i da su povodom ovog tragičnog slučaja brzo odreagovale – počeo je priču Čović i potom dodao:

– Sada ostaje da se nadamo da će počinioci stravičnog ubistva u Istanbulu biti procesuirani i oštro kažnjeni. Život 25-godišnjeg navijača Crvene zvezde je tragično okončan i zato se mora poslati jasna i upečatljiva poruka kako se takvi događaji više ne bi dešavali. Jedan od načina treba da bude i izricanje maksimalnih kazni za počinioce – rekao je Čović.

Predsednik KK Crvena zvezda očekuje da će se u praćenje celog slučaja uključiti i nadležni organi Republike Srbije i da će im biti omogućeno da imaju uvid u kompletan razvoj situacije, odnosno da će biti ispoštovani svi standardi kao i u slučaju ubistva francuskog navijača Brisa Tatona.

– Dobro je što je Turska kao država adekvatno odreagovala na pravovremenu reakciju nadležnih organa Republike Srbije. Turske vlasti su uspele da pobede manipulacije koje su plasirali pojedinci iz Galatasaraja, a koje su dodatno raspršivali turski mediji – zaključio je Čović koji se posebno zahvalio nadležnim državnim organima Republike Srbije i gospodinu Mehmetu Bozaju, ambasadoru Turske u Beogradu, koji su se veoma angažovali povodom celog slučaja .loading...