Čović: Na dobrom smo putu, pomoć navijača biće nam potrebna i protiv Budućnosti

Predsednik KK Crvena zvezda Nebojša Čović bio je veoma zadovoljan posle ubedljive igre i veoma važne pobede protiv Valensije (76:63).

Prvi čovek crveno-belih nije krio svoje oduševljenje celokupnom predstavom u Kombank areni, a odmah nakon utakmice u svlačionici je redom čestitao svim igračima i članovima stručnog štaba na sjajno obavljenom poslu. U večeri velikog trijumfa bio je bez komentara, jer kako je rekao novinarima: „Igrači zaslužuju svu pažnju”. Posle prospavane noći, kada su se utisci slegli Čović je osetio potrebu da kaže:

– Ostvarena je velika pobeda protiv izuzetno kvalitetnog rivala i kluba koji zaslužuje ogroman respekt. Trijumfom protiv Valensije nalazimo se na dobrom putu, ali daleko od toga da smo završili sav posao i ispunili cilj koji imamo u Evroligi. Još ništa nije gotovo i to svima koji vole Crvenu zvezdu treba da bude jasno. Ni po koju cenu ne smemo da upudamo u euforiju, jer pred nama je još mnogo teških i važnih utakmica i zato nam je potrebna još veća podrška – počeo je priču Čović i potom dodao:

– Već u nedelju nam sledi još jedan vrlo važan meč. To je derbi šestog kola ABA lige protiv ekipe Budućnosti, koja uz Zvezdu jedina nije poražena u dosadašnjem delu regionalnog takmičenja. I u toj utakmici biće nam neophodna velika pomoć i podrška navijača, jer Budućnost ove sezone ima izvanrednu ekipu. Zvezdin tim je doživeo veliko fizičko i emotivno pražnjenje u meču sa Valensijom i zato će im biti neophodna dodatna energija sa tribina. Pozivam navijače da u što većem broju dođu u dvoranu Pionir, jer se mnogo puta do sada pokazalo koliko Crvena zvezda igra bolje i borbenije kada uz sebe ima podršku svojih navijača. Smatram da su igrači i stručni štab, posle odlične igre protiv Valensije, zaslužili da ih publika nagradi velikom posetom i na parketu Pionira ih dočeka ovacijama – rekao je on.

Kada se već dotakao priče o navijačima, Čović nije mogao, a da ne pohvali atmosferu koja je vladala u Kombank areni:

– Velike zasluge za trijumf protiv Valensije idu i na račun publike koja je fantastično bodrila ekipu. U najavi utakmice sa Valensijom sam rekao da se od košarkaša Crvene zvezda zahteva da se uvek bore do poslednje kapi znoja. Oni su to besprekorno ispoštovali i za takav pristup bili su adekvatno ispraćeni sjajnim navijanjem. Jasno je da to treba da bude naša formula funkcionisanja i u nastavku sezone. Moram da naglasim da je osećaj zadovoljstva posle pobede nad Valensijom još izraženiji jer je sve proteklo u najboljem redu, bez bilo kakvih incidenata. Navijači su uvažili sve naše apele i zaslužuju sve pohvale za podršku koju su dali ekipi – zaključio je Čović.