Čović napominje: Budžet nam je 3.600.000 evra za sve tri adrese – Mali Kalemegdan, Telekom i FMP

Nebojša Čović, predsednik KK Crvena zvezda, rekao je da prvi tim crveno-belih vredi manje od 2.000.000 evra.

On je istakao da ukupan budžet od 3.600.000 evra obuhvata tri kluba i mlađe kategorije crveno-belih.

Čović je dodao da Zvezda neće dovoditi pojačanje ukoliko se ne uklopi u pomenuti budžet poručivši da i Zvezdina deca treba da dobiju priliku.

– Budžet nam je 3.600.000 za sve tri adrese, Mali Kalemegdan, Telekom i FMP. Sopstvenim radom 2.000.000 od karata, tv prava i dresova. Od karata za sada 700.000. Imamo zaostale obaveze koje nismo isplatili uz dug. Tim vredi manje od 2.000.000, jeftiniji smo od nekih konkurenata, na primer Cedevite. U skladu sa tim, a ta cifra ne sme da se probije zbog situacije, Zvezda kao najveći srpski brend deli sudbinu srpskog naroda. Ako pojačanje probija budžet, neće ga biti, a imamo i decu koja treba da igraju. Nema ništa bez kontinuiteta, svi ovi koji sede kao Mapetovci, neka naprave svoj klub. Brine me što Zvezda više raste, sve više ima neprijatelja, možda je zbog zime – poručio je Čović.

Čović je još jednom pohvalio ekipu koja je ove sezone dobila 17 od 21 utakmice.

– Čestitam ekipi, nastavićemo sa se trudimo da nižemo dobre rezultate, da odemo što dalje u Evroligi, a za ABA ligu se zna šta nam je cilj. Nisam zabrinut kako je ekipa igrala, probajte da trčite ceo dan, pa ću ja popodne da mu dođem i merim vreme. Ali, najlepša je pobeda kada slano odigrate, a pobedite, to pokazuje karakter sistema koji se nalazi na tri adrese. Može nam se da imamo tri adrese. Živi ljudi, normalan umor, nemojte da pričate da imamo pare, nemojte da brinete da ćemo potrošiti pare na slike, dajte da vidimo nešto pozitivno, da malo podržimo Crvenu zvezdu, crveno je boja ljubavi – zaključio je Čović.

Košarkaši Crvene zvezde su sinoć, u dvorani Pionir, savladali tim Igokee u okviru 12. kola ABA lige rezultatom 76:71 (20:19, 23:14, 21:24, 12:14).

Trener Dejan Radonjić rekao je da je najbitnija pobeda, a ne kako se do nje došlo.