Čović: Sastav tima ćemo praviti u skladu sa budžetom

Prvi čovek Crvene zvezde Nebojša Čović rekao je da će sastav tima za narednu sezonu biti napravljen u skladu sa mogućnostima.

– Sednica je protekla sasvim normalno. Ovo su obično zasedanja na kojima se prave analize minule sezone, u sportskom i u finansijskom delu. Trener prvog tima, gospodin Dejan Radonjić je dobio podršku da nastavi sa radom i u narednoj sezoni. Isto tako podršku su dobili i trener razvojnog Zvezdinog tima FMP-a Milan Gurović, trener juniorskog tima Slobodan Klipa, trener kadeta Aleksandar Glišić i trener pionira Milovan Bulatović. Usvojeni su svi finansijski izveštaji, kao i izveštaji revizora koji su atestirani po pravilima Evrolige za sva tri kluba. Zvezda ima potpuni atest revizora po finansijskom fer-pleju i taj izveštaj je već poslat Evroligi. Pravimo budžet za narednu sezonu baš po sistemima koje zahteva Evroliga – izjavio je Čović, pre nego što je dodao:

– Na Skupštini smo imali i onaj deo koji je po mom mišljenju neprijatan i tužan. Trojica članova Predsedništva Andrej Vučić, Aleksandar Jokić i Ognjen Oliverić su podneli ostavke. Takođe, ostavku je podneo i Branislav Đurđević, predsednik Skupštine i još jedan njen član. Ja to ne želim da komentarišem, mislim da to nije izazvano problemima unutar kluba. Moj stav oko Andreja Vučića i saradnje sa njim jasno sam izrekao u emisiji Utisak nedelje i uopšte ga ne menjam. Njemu a i svim ostalim članovima rukovodstva koji su podneli ostavke dugujemo veliku zahvalnost za sve ono što su uradili i što smo uradili zajedničkim snagama za klub. Razlog odlaska Adreja Vučića je izneo i gospodin Aleksandar Vučić i ja nemam šta da dodam i potpuno razumem takav stav – istakao je predsednik crveno-belih koji je potom izneo i jednu opservaciju:

– Permanentni napadi na Crvenu zvezdu traju već godinama unazad, stalno se pokušava sa destabilizacijom kluba. Stalno nam se podmeću promene trenera, napadaju naši članovi uprave, projektuju tračevi u cilju svađanja članova uprave i time se stalno pokušava sa manje ili više uspeha da se destabilizuje klub. Da bi KK Crvena zvezda izrastao u stabilan klub moramo obezbediti kontinuitet rada – izjavio je prvi čovek crveno-belih. On je takođe dodao da misli da će zbog odlazaka pojedinaca iz vrha kluba biti teže:

– Ali, ti ljudi nisu otišli nigde. Oni su ostali ovde i verujem da će ukoliko budu mogli iskreno pomoći klubu – konstatovao je Nebojša Čović.

Predsednik Crvene zvezde pričao je i o planovima za sledeću sezonu:

– Sastav prvog tima možemo da očekujemo u skladu sa mogućnostima. Videćemo kakav će biti projektovani budžet za sezonu 2014/2015. On treba da bude potpuno realan. Takođe, ne treba zaboraviti da mi imamo obaveze proistekle iz Unapred pripremljenog plana reorganizacije koji moramo da izmirujemo uredno do kraja 2016. To su obaveze koje smo nasledili. Nećemo ulaziti u euforiju, pravićemo tim koji može da traje i koji je održiv. Oslanjaćemo se i na sopstvenu proizvodnju, sasvim sigurno je da će neko od mlađih igrača preći iz FMP-a u Crvenu zvezdu, a o tome odlučuje trener – izneo je Čović koji je zatim prokomentarisao i dešavanja u završnici sezone u domaćem prvenstvu:

– Znao da je Crvena zvezda specifična i da je njeno vođenje težak posao. Nisam baš neiskusan, prošao sam svašta u životu. Prema tome, gotovo da me ništa nije iznenadilo, ali očigledno je da se neke stare koncepcije koje su postavljene u našoj košarci sporo menjaju. Mislim da u srpskoj košarci ima još mnogo toga da se uradi kako bi se došlo do potpune regularnosti. A pri tome ne treba da se zamenjuju teze u smislu da mi sada uzimamo ligu kao Savez, a da smo pri tome zaboravili na 2010. godinu kada se desila opšta tuča na meču Partizan – Hemofarm, a i tada je Savez vodio ligu. Takvih primera ima puno. To je dosta nekorektno izneto u finalnoj seriji od strane Saveza. Iskreno se nadam da to nije bio smišljeni pritisak, mada ne mogu ni da isključim tu mogućnost – objasnio je Nebojša Čović. Prvi čovek crveno-belih se tokom svog izlaganja ponovo dotakao i budućnosti Crvene zvezde:

– Mnogo toga još imamo da zajednički radimo, a Zvezda ne može da zavisi ni od jednog čoveka, pa neće i ne zavisi ni od mene. Ukoliko budem primetio da su tu problemi, lako ćemo se dogovoriti i rešiti određene stvari – želeo je da istakne predsednik Crvene zvezde.

Čović je na kraju izneo da postoji žal zbog toga što crveno-beli nisu uspeli da osvoje Superligu Srbije:

– Osećao sam da je došao trenutak za Zvezdinu titulu, ali ja ću taj osećaj uvek imati jer smatram da je to realno. To su moje želje. Ali, neke želje vam se ostvare, a neke ne. Žao mi je što se ove godine nisu ostvarile sticajem raznih okolnosti, ali mislim da je posle prve utakmice u finalu plej ofa sve bilo potpuno okrenuto naglavačke. Crvena zvezda nije toliko dobro izdržala određeni pritisak. Naravno, time ne umanjujem pobedu Partizana, ali…idemo dalje – zaključio je Nebojša Čović.