Predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović rekao je da je njegov klub preuzeo veliku odgovornost da se meč protiv Galatasaraja odigra u Beogradu bez incidenata.

Crveno-beli u petak od 21 čas dočekuju turski klub u okviru Top16 faze Evrolige i to će biti prvi susret dva tima otkako je uoči prethodnog u Istanbulu ubijen navijač Zvezde Marko Ivković.

– Nećemo biti amateri kao turska policija, utakmica je visokog rizika, pojačane su mere bezbednosti i ljubazno molim da se svi uskladimo sa tim. Zvezda je preuzela veliku odgovornost i ne bežimo od toga. Hoćemo da sve protekne kako treba i pobedimo, što nam je cilj – rekao je Čović.

Predstojeća utakmica privlači veliku pažnju zbog incidenata navijača u Istanbulu u novembru, uoči prethodne utakmice dva kluba i ubistva navijača Crvene zvezde. Trener turskog kluba Ergin Ataman je posle te utakmice navijače Zvezde nazvao teroristima, zbog čega je premijer Srbije Aleksandar Vučić poručio da on nije poželjan u Srbiji. Vučić je početkom nedelje rekao da će Ataman ući u zemlju po molbi košarkaškog kluba Crvena zvezda.

– Ataman dolazi, ali on nije glavna figura, on je samo trener sa lošim izjavama, koje je posle ispravio. Sve smo uradili da se utakmica odigra u Beogradu, uz razumevanje državnih organa koji su posle incidenata u Istanbulu reagovali oštro, ali opravdano. Oni su imali poverenje u nas da se utakmica odigra u Areni. Obavili smo niz razgovora sa državnim organima ali i navijačima, apelujemo da se uzdrže od bacanja svojih upaljača, olovki pa i moblinih telefona – rekao je Čović.

– Želimo da pokažemo da u atmosferi kakva je nastala posle Istanbula možemo da zadržimo normalno navijanje. Šta god da budemo radili i dobro i loše, to ne može da vrati život Marka Ivkovića – jasan je on.

Čović je podsetio da Evroliga prati ponašanje navijača i klubova.

– Evroliga prati kako se koji klub ponaša i Zvezda nema ambiciju da bude gostujući klub u Evroligi, već dugogodišnji član, a na dobrom smo putu da to i postanemo – rekao je Čović.

Čović je dodao da će igrači i stručni štab Galatasaraja čarter letom doputovati i otići iz Beograda.

– Njihovo kretanje i aktivnosti će biti maksimalno pokrivene – dodao je Čović.

Čović je naveo da je Zvezda samim plasmanom u Top 16 fazu ostvarila cilj kada je u pitanju Evroliga.

– Ostvarili smo cilj, a ko može više neka dođe i pokuša. To ne znači da smo odustali od borbe, ali nema pritiska ni na ekipu, ni na trenera ni na upravu – rekao je Čović.

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da će ekipa učiniti sve da se usredsredi samo na dešavanja na terenu kako bi pobedila Galatasaraj.loading...