ČOVIĆ UPOZORAVA ZVEZDAŠE: “NE PADAJTE U EUFORIJU, VEĆ NAM PRUŽITE PODRŠKU”

Nebojša Čović
kkcrvenazvezda.rs

Jučerašnji poraz od Reala 98:68, na svu sreću nije poremetio Crveno-bele na putu koji vodi ka TOP 8, pre svega zbog poraza direktnih konkurenata Efesa i Darušafake. U susret narednim izazovima u elitnom takmičenju i ABA ligi, oglasio se i predsednik kluba Nebojša Čović, apostrofirajući značaj regionalnog takmičenja koji je kako kaže mnogo veći od svega što je do sada urađeno u evroligaškoj sezoni iz snova.

 

– Pred nama je izuzetno važan period sa utakmicama u regionalnoj ligi na prvom mestu. To takmičenje smo označili kao naš najveći prioritet. Takmičenje u Evroligi predstavlja nadogradnju, ali bez bilo kakvog opterećenja. Dobro smo za sada odradili ovaj deo posla, a sada slede najvažniji mečevi. Zato apelujem na naše navijače da nam pruže podršku na predstojećim utakmicama Evrolige, a naročito na polufinalnim utakmicama ABA lige. Važno je da podsetim, koliko je bilo teško protiv Cedevite u Beogradu u prvoj utakmici polufinala ABA lige prošle sezone. Zato je važno da dobijemo veliku podršku na svim predstojećim utakmicama ABA lige i Evrolige – reči su predsednika kluba u saopštenju za javnost.

Crvena zvezda i dalje ima ogromne šanse za plasman među 8 najboljih, ali predsednik kluba Nebojša Čović apeluje na sve kojima je Crveno-belo u srcu da “ne podležu euforiji” koju donose spektakularni mečevi protiv, Armanija, Barselone i ostalih klubova iz elite.

– Delimično mogu da razumem zašto je napravljena euforija oko nastupa našeg tima u Evroligi. Ali, moram da zamolim sve koji žele dobro našem klubu… da tu euforiju izostave, jer nam neće doneti ništa dobro! Prevelika su očekivanja, a budžet i okviri u kojima radimo su premali! Zato molim sve da nam pružaju bezrezervnu podršku, da budu uz tim sada kada je važno, i da priče o eventualnim pozicijama, nekakvim protivnicima, plej ofu, i čak fajnal foru Evrolige ostave po strani! Pokazali smo po ko zna koji put da znamo šta radimo, potrebna nam je samo iskrena podrška u svakom smislu. Naša strategija je već poznata “korak po korak, sigurno ka zacrtanom cilju i to polako, realnom brzinom, jer sve što je prebrzo i euforično, na kraju ispadne kuso i loše – reči su Nebojše Čovića a prenosi ih zvanični sajt kluba.

Crvena zvezda igra sledeći meč u ponedeljak od 21 sat, a ova utakmica je poslednja u ligaškom delu ovogodišnjeg regionalnog takmičenja.