Čović uzvraća ‘udarac’: Sada je vreme za Zvezdin omaž!

Predsednik košarkaškog kluba Crvena zvezda Telekom Nebojša Čović istakao je danas da je zadovoljan plasmanom u četvrtfinale Evrokupa i poručio da se ambicije kluba tu neće zaustaviti.

Crveno-beli su u revanš meču osmine finala poraženi u Viljnusu od Lijetuvos Ritasa sa 82:80, ali su prošli dalje zahvaljujući pobedi u Beogradu sa 88:82

– Utisci su sjajni, naročito kada izgubite meč, a prošli ste dalje. Plasman u četvrtfinale Evrokupa jeste uspeh, ali to ne znači da ćemo tu stati. Ne sme da bude euforije i idemo korak po korak. U poslednje vreme prisutna je teza da Crvena zvezda ima mnogo para i da mora da bude prva, ali mi igramo rasterećeno – rekao je Čović na konferenciji za medije na Malom Kalemegdanu

On je dodao da će utakmice četvrtfinala Evrokupa sa Budiveljnikom biti Zvezdin omaž, sa jasnom aluzijom na izjavu trenera Partizana Duška Vujoševića posle pobede protiv Fenerbahčea u Istanbulu, kada je rekao da taj trijumf posvećuje odličnim igrama komšija u Evroligi.

Čović je dodao da njegov tim nije u povlašćenom položaju zbog toga što Budiveljnik u prvom meču dočekuje crveno-bele u litvanskom Kaunasu.

– Malo će nam biti teži put do Litvanije, jer je uleteo u loš tajming. Zahvalio bih se celnicima Jadranske lige na tome što su meč sa Zadrom pomerili za subotu. Nadam da ćemo uspeti da zatvorimo taj transport, koji ima određene finansijske zahteve – zaključio je Čović.