Čović: Verovatno ćemo biti kažnjeni, važno je da izbegnemo zabranu igranja u Evropi

Potpredsednik fudbalskog kluba Crvena zvezda zadužen za finansije Nebojša Čović rekao je da crveno-bele gotovo izvesno očekuje kazna Evropske fudbalske unije (UEFA) zbog kršenja finansijskog fer-pleja, ali da se nada da to neće biti zabrana igranja u evro kupovima.

– Verovatno ćemo biti kažnjeni, ima različitih vrsta kazni, a važno je da izbegnemo zabranu igranja u Evropu, koja nam visi kao mač nad glavom. Radi se o tome, 6. maja je saslušanje na kome ćemo izneti poslednju odbranu. Situacija je teška, a mi se sad bavimo obavezama koje nije napravila ova uprava, već su to 2010, 2011. i deo 2012. godine – izjavio je Čović na konferenciji za medije u dvorani Pionir.

On je dodao da upozorenja UEFA ne treba olako shvatati i da se u sportu ne živi od prošlosti.

– Ako me pitate da li može da se reši, negde sam na sredini. Ne treba olako shvatati ove stvari, a u sportu se ne živi od prošlosti. Dosta je čudno da se na arbitraži pojavljuju dva srpska kluba, a Zvezda je prijavljena od strane Rada – poručio je Čović.

UEFA je nedavno upozorila Crvenu zvezdu zbog kršenja finansijskog fer-pleja, odnosno dugovanja prema igračima i drugim klubovima i postoji mogućnost da crveno-beli ne dobiju licencu za igranje u evro kupovima.