Crne slutnje su se obistinile: Zbog provokacije Albanaca meč se neće nastaviti (VIDEO)

Meč između Srbije i Albanije u okviru Grupe I zvanično je prekinut i večeras neće biti nastavljen.

Zbog nemilih scena koje su viđene na stadionu Partizana, a sve zbog neviđene provokacije Albanaca, odlučeno je da se meč ne nastavi.

Da podsetimo, meč je prekinut u 42. minutu kada je letelica na daljinsko upravljanje nosila zastavu našeg protivnika iznad terena.

U trenutku prekida rezultat je bio 0:0.

Najava i tok meča:

Srbiji će ovo biti druga utakmica u Grupi I kvalfikacija za EP u Francuskoj, a selekciji Albanije biće to treći meč.

Albanija je u prvom kolu pobedila Portugal u gostima sa 1:0, a u drugom kolu je odigrala nerešeno, 1:1, s Danskom.

Srbija je pre tri dana u Jerevanu na početku kvalfikacija remizirala sa Jermenijom 1:1.

Kvalifikacije za EP, Grupa I: Srbija – Albanija 0:0

Stadion: Partizana. Kapacitet: 32.700. Sudija: Martin Etkinson (Engleska).

Srbija: Stojković, Ivanović, S. Mitrović, Nastasić, Kolarov, Gudelj, Matić, Z. Tošić, Tadić, Đuričić, Lazović.

Albanija: Beriša, Lila, Hisaj, Agolji, Mavraj, Lenjani, Cana, Kukeli, Džaka, Abraši, Balaj.

 

Prvo poluvreme:

Posle intoniranja himni, početni udarac na meču izveli su fudbaleri gostujuće selekcije.

U uvodnih nekoliko minuta Orlovi su preuzeli konce igre u svoje ruke, a sjajna atmosfera sa tribina stadiona Partizana im daje motivaciju kakva dugo nije viđena.

U 6. minutu naši igrači su dobro kombinovali po desnom krilu, ali su se spetljali i moguća dobra šasna je otišla u nepovrat.

Samo nekoliko sekundi kasnije najbolja šansa na meču. Zoran Tošić je poslao loptu do levog krila gde je bio Đuričić, ovaj je zavrnuo do Tadića, ali je ofanzivni vezni igrač promašio čist zicer iako je bio sam pred golom Beriše.

Srbija je nastavila sa zaista sjajnom igrom na startu meča. U 16. minutu Ivanović se nenadano našao u dobroj prilici, mogao je da asistira Lazoviću, ali je rešio da sam završi akciju – pogodio je samo spoljni deo mreže.

Uz ovakvu igru i sjajnu atmosferu na tribinama trebalo bi da očekujemo povoljan rezultat za Orlove.

 

Novu veliku gužvu pred golom Albanije videli smo u 20. minutu, a u centru pažnje bili su Đuričić i Lazović. Nažalost, arbitar je dosudio prekršaj napadača Partizana na Mavrajem.

Narednih deset minuta Orlovi su i dalje bili u nadređenoj poziciji, ali naša selekcija nije uspela da napravi opasnu priliku pred golom protivnika.

Prvu kakvu-takvu opasnu igru Albancu su prikazali tek posle pola časa igre. Imali su slobodnjak na levom krilu, odmah posle toga i korner, ali su srpski defanzivci oba puta odlično intervenisali.

Gosti su u samo dva minuta imali dve odlične prilike. Prvo je nepažnjom naših igrača Mavraj neometano šutirao sa 10 metara, ali je Stojković fantastično intervenisao. Albanci su dobili korner, a tada su viđene ružne scene. Navijači su počeli da bacaju petarde prema igraču koji je krenuo da izvede udarac iz ugla. Tada su publiku smirivali i naši fudbaleri, pa se atmosfera malo primirila. Odmah nakon toga Cana je pokušao glavom sa 6-7 metara, ali je ”bubamara” prozujala pokraj desne stative Stojkovića.

Prekid utakmice, dron nosio zastavu Albanije

U 42. minutu se desilo nešto što verovatno nikada nije na jednoj fudbalskoj utakmici! Pomoću malog letećeg objekta iznad terena počela je da se vijori albanska zastava što je pokrenulo neverovatno ”ludilo” na tribinama. Tada su naši navijači bacali baklje na zeleno igralište i sve je mirisalo na prekid.

Stefan Mitrović je na opšte oduševljenje navijača dohvatio tu zastavu i uništio leteći objekat, i kada smo mislili da je tu kraj problemima – oni su tek počeli. Albanski fudbaleri krenuli su na njega i nastala je opšta tuča na terenu. Morali su da reaguju i specijalci, a sudija Martin Etkinson je prekinuo meč.

 

Evo kako je izgledala tuča:

Prema prvim informacijama koje je saopštio spiker, utakmica je trebalo da bude nastavljena. Ali, Albanci se protive toj odluci i još nije izvesno da li će se meč uopšte igrati večeras.

Ipak, zvanična odluka je da meč ne bude nastavljen ”zbog uznemirujućih smetnji”, kako je navedeno na sajtu UEFA.

Pročitajte još:

– Skandal veći nego što se mislilo: Bespilotnom letelicom upravljao brat albanskog premijera

– Bane Ivanović: Bili smo uz reprezentativce Albanije sve vreme, samo smo želeli da igramo fudbal

– FOTO: Stefan Mitrović je želeo da smiri situaciju, a onda…

– I u Evropi su bili šokirani: Ovo su reakcije Holanđana i Italijana na haos u Humskoj (VIDEO)

– Evo pomoću čega su Albanci isprovocirali prekid utakmice (FOTO)