Crne vesti iz Lokerena: Martens sve gore

Belgijski fudbaler Gregori Mertens je u sve gorem stanju i čini se da se neće probuditi iz kome u kojoj se nalazi posle srčanog udara na fudbalskom terenu tokom duela rezervnih timova Lokerena i Genka. Još uvek nije poznato zbog čega je defanzivcu pozlilo, iako je prethodno prošao sve zdravstvene preglede.

 

Zdravsteveno stanje fudbalera Lokerena Gregorija Mertensa pogoršano je otkako je doživeo srčani udar na terenu tokom utakmice rezervnog tima protiv Genka.

Nekadašnji mladi reprezentativac Belgije kolabirao je u ponedeljak, a lekari su mu pola sata ukazivali pomoć pre nego što je prenet u bolnicu. On se nalazi u veštački izazvanoj komi i priključen je na aparat za održavanje života.

Njegovo stanje se pogoršalo. Očekujemo najgore – rekao je portparol Lokerena.
Mertens je prošlog leta stigao u Lokeren iz Serkl Briža i odigrao je ove sezone 15 prvenstvenih mečeva.

Lokeren je saopštio da još nije poznat razlog zbog čega je 24-godišnjem defanzivcu pozlilo, iako je prošao sve neophodne medicinske preglede.

Podršku Mertensu putem Tvitera pružili su njegovi nekadašnji saigrači iz mlade reprezentacije golman Čelsija Tibo Kurtoa, napadač Evertona Romel Lukaku i vezista Volfsburga Kevin De Brujne.