Crno-beli bez promila šanse u Moskvi, CSKA dominantnan

Košarkaši Partizana NIS poraženi su na gostovanju ekipi CSKA rezultatom 84:52 u 10. kolu Top 16 faze Evrolige.

Izabranici Duška Vujoševića su hrabro otvorili meč, imali priključak u prvih 15ak minuta, ali su kod rezultata 22:20 domaći pre svega zahvaljujući odličnom šutu za tri poena napravili seriju 16:0 i u tom trenutku prelomili duel.

U nastavku su Moskovljani u laganom ritmu povećavali vođstvo, crno-beli nisu imali lek za njihovu agresivnu odbranu, tako da je razlika u jednom trenutku dostigla 39 poena.

Jedina svetla tačka u redovima Partizana bio je Žofre Lovernj sa 17 poena, Tepić je dodao 9, a Pavlović 8 poena.

Kod CSKA najefikasniji su bili Fridzon i Kaun sa po 13 poena, dok je Hrijapa ubacio 11. Srpski internacionalci iz redova moskovskog giganta imali su sasvim solidan učinak – Krstić je postigao 9, a Micov 8 poena, a Miloš Teodosić nije nastupio zbog povrede lista.

U redovima šampiona Srbije i Jadrana, pored duže povređenih Vestermana i Milosavljevića, nije bilo ni Tarensa Kinzija, kojeg je Vujošević odlučio da sačuva za nedeljni meč sa Solnokom, na kom će posle osam meseci zaigrati oporavljeni Davis Bertans.

Inače, ovo je bio osmi neuspeh Partizana u Top 16 fazi, dok su Moskovljani ostali na onom jednom porazu iz Arene.

Tok meča:

Partizan je meč počeo u petorci: Bogdanović, Tepić, Pavlović, Lovernj i Milutinoc. S druge strane, Etore Mesina se opredelio za sledeću postavu: Pargo, Vims, Hrijapa, Hajns, Krstić.

 1. ČETVRTINA:

Nakon startnih poena Krstića sa visokog posta, Lovernj je sjajno proigrao Milutinova, koji je lagano zakucao. Lovernj iz prodora i Pavlović van linije 6,75 odvode Partizan na +5 – 7:2. Odgovor na to imao je Hrijapa, koji sa 5 vezanih poena izjednačio rezultat.

Crno-beli su u prvih 5 minuta u potpunosti oterali Moskovljane od koša, a u napadu su pogađali i spolja i ispod koša. Prvo vođstvo domaćima doneo je trojkom Soni Vims, ali je Lovernj iz nemoguće pozicije postigao svoj četvrti poen i vratio Partizan iz minimalnog minusa.

“Klackalica” u Moskvi – čas je jedan čas drugi tim u prednosti, a prva četvrtina je okončana rezultatom 16:15 za CSKA, pogotkom Krstića sa poludistance.

2. ČETVRTINA:

Drugu trojku za domaće na samom početku 2. denice postiže Voroncevič za +4. Crno-beli imaju dosta problema u napadu na startu.

Nakon poena Muslija sa niskog posta, Partizan je stao u zonu 1-3-1, ali je to trojkom kaznio Džekson. Svoj prvi koš iz igre Bogdanović postiže tek u 16. minutu.

Moskovljani nakon toga čvrstom odbranom i odličnim procentom šuta za tri poena pre svega odlaze na maksimalnih +18 – 38:20. Uz to, nastavile su se poteškoće Partizana u napadu, tako da su u drugoj četvrtini postigli svega 7 poena, tako da se na veliki odmor otišlo sa prednošću CSKA od 38:22.

Najefikasniji kod crno-belih u prvih 20 minuta bio je Lovernj sa 6 poena, dok je u redovima “Crvene armije” najbolji bio Fridzon sa 10 poena.

3. ČETVRTINA:

Kako se završilo prvo, tako je počelo i drugo poluvreme – CSKA pogađa iz svih pozicija, dok Partizan i dalje ima dosta problema u napadu. Tu crnu seriju gosti prekidaju poenima Pavlovića i Lovernja.

Moskovljani ponovo trojkom kažnjavaju zonu 1-3-1 Partizana, ovoga puta Fridzon. A razigrao se i Kaun, koji je u nastavku zabeležio već 7 poena. Hrijapa je kompletirao igru 2+1 i odveo CSKA na do sad najvećih +25 – 53:28. Jedini raspoložen u redovima gostiju je Lovernj, koji je trojkom došao do svog 11. poena. Već u 27. minutu Bogdanović pravi svoj 4. faul.

Domaći su nastavili da terorišu Partizan van linije 6,75 – nove trojke postigli su Hrijapa i Fridzon, i tako ponovo rešili zonsku odbranu crno-belih. U poslednjih 10 minuta ući će se sa rezultatom 70:41 za CSKA.

4. ČETVRTINA:

Dominacija Moskovljana nastavila se i u poslednjoj deonici, crno-beli teško pronalaze lek za agresivnu odbranu domaćih, koji i dalje kao od šale pogađaju u napadu. Prednost CSKA non-stop varira između 32 i 39 poena.