CRNO-BELI DAN: Vaterpolisti Partizana vratili šampionski trofej na Banjicu!

Zanimljivo, istog dana kada su i fudbaleri Partizana proslavili 26. naslov prvaka, izabranici Vladimira Vujasinovića su u Kragujevcu kao gosti savladali Radnički sa 15:13 i rešili seriju u svoju korist rezultatom 3:0

 

Vaterpolisti crno-belih postali su šampioni države prvi put posle 2012. godine, a ovo im je 26. zvezdica u klupskoj istoriji. Zanimljivo, istog dana kada su i fudbaleri Partizana proslavili 26. naslov prvaka, izabranici Vladimira Vujasinovića su u Kragujevcu kao gosti savladali Radnički sa 15:13 i rešili seriju u svoju korist rezultatom 3:0.

Ekipa koju vodi Vladimir Vujasinović u prvenstvo je ušla tek kao treći favorit, iza Radničkog i Crvene zvezde, ali su na kraju predvođeni već sada može se reći zvezdom evropskog vaterpola, Dušana Mandića prokrčili put ka trofeju.

Upravo je Mandić i večeras u Kragujevcu odlučio pitanje pobednika, postigao je šest golova iz sedam šuteva. Od toga dao je poslednja dva, kod rezultata 13:13 kada se Radnički potpuno približio i pretio da napravi preokret.

Ulogu heroja Mandić je podelio sa golmanom Dimitrijem Rističevićem koji je odbranio šut Aleksandra Ćirića 45 sekundi pre kraja za izjednačenje. Usledila je kontra i nemilosrdna egzekucija Mandića i slavlje vaterpolista Partizana moglo je da počne.