CRNO-BELI DOBRO PROŠLI: Humska nije suspendovana, “GROBARI” ČEKAJU ČEHE!

FK Partizan
Beta

Fudbalski klub Partizan kažnjen je samo novčano, ne i suspenzijom stadiona od strane UEFA, pa će sa navijačima dočekati Viktoriju Plzenj u Ligi Evrope!

 

Crno-beli su strahovali od novog zatvaranja trbina u Humskoj 1 zbog rasističkog ponašanja njavijača, te upotrebe pirotehničkih sredstava i blokiranja stepenica na utakmicama sa Skenderbegom i Jang Bojsom u grupnoj fazi takmičenja.

Partizan je ipak kažnjen samo novčano sa 30.000 evra, tako da će “grobari” moći da podrže igrače u meču sa Viktorijom 15. februara, u prvom meču šesnaestine finala Lige Evrope. 

“Želim da istaknem, u svojstvu šefa pravnog tima koji je radio na argumentaciji FK Partizan pred Disciplinskom komisijom UEFA, veliko zadovoljstvo usled odluke koja je nas klub oslobodila od odgovornosti. U pravu postoji jedan pravni standard koji insistira na tome da se ne sme doneti osudujuća presuda ukoliko ne postoji sigurnost van svake razumne sumnje u nečiju odgovornost. Još je u drevnom Rimu to načelo definisano kao “in dubio pro reo” – ako nema dovoljno dokaza u nečiju krivicu, taj se mora osloboditi od odgovornosti! 

Naš pravni tim je izuzetno skrupulozno, argumentovano i sa velikom pažnjom pripremio pisano izjašnjenje koje su članovi Dosciplinske komisije, uprkos vrlo zlonamernim optužbama od strane češkog delegata (čiji su sunarodnici naredni protivnik FK Partizan u šesnaestini finala Lige Evrope) umeli da prepoznaju i usvoje našu vrlo složenu pravnu argumentaciju koju smo im predočili. 

Ovo je drugi put da naš pravni tim, koji čini naš poznati advokat Zoran Damnjanović i Milorad Nikolić, talentovani pravnik u FK Partizan) izlazi trijumfalno iz gotovo nemogućih pravnih situacija pred organima UEFA. 

Mi se nismo obazirali na deo domaće javnosti koja se zlurado i potcenjivački pitala kako je moguće da Partizan stalno biva kažnjavan pored pravnog tima koji ga zastupa, što podseža na pitanje kako li je, na primer, svojevremeno, Gavrilo Princip mogao biti osuđen, kada ga je branio vrsni advokat Rudolf Cisler? 

Ovo je poruka i našim navijačima da ne izlažu nas pravni tim nemogućim zadacima jer smo već na granici pravničkih i profesionalnih mogućnosti. 

Izražavam i žaljenje zbog kazne našim rivalima, budući da smo svesni da je interes srpskog fudbala da oba naša kluba budu u poziciji da se na najbolji način bore za uspeh, pa, sledstevno najavama da će uloziti žalbu na ovu odluku, nudimo iskusnu pravnu pomoć koja se već pokazala kao delotvorna u organima UEFA”, saopštio je doktor Vladimir Vuletić, profesor Pravnog fakulteta univerziteta u Beogradu i potpredsednik Partizana.