Crno-beli i dalje bez pobede u Evrokupu, Tepić promašio trijumf! Krasni O. – Partizan 61:59

Košarkaši Partizana NIS izgubili su od Krasnog Oktobra u Volgogradu sa 61:59 (15:12, 17:13, 15:16, 14:18) u 4. kolu Evrokupa.

Petorica košarkaša Partizana NIS raspodelili su učinak, a osim Milutinova (13 poena, 9 sk), Murića (12 poena, 4 sk, 3 as), Tepića (10, 3 as), Gagića (10, 6 sk) i Andrića (10), u strelce su se upisali još samo Bogdanović i Aranitović koji su imali po dva poena.

Crno-beli posle četiri odigrane utakmice u Grupi E imaju sva četiri poraza, a narednu utakmicu igraju u “Pioniru” protiv rumunskog Asesofta.

Najava i tok meča:

– Sada je teško i mi moramo da pokažemo karakter, ja verujem da je tačna ona crnogorska ‘najcrnje je pred svitanje’. Moramo da uradimo ono što je naše boreći se na svakom treningu a pogotovu na utakmici, da do tih lepših momenata brzo dođe– rekao je Vujošević pred meč.

– Uz podršku navijača možemo da pobedimo Partizan, biće to sjajna noć za sve nas ako uspemo u tome – bile su reči trenera Krasnog Oktobra, Dirka Bauermana.

Ruski tim nalazi se na petom mestu grupe E sa učinkom 1-2, dok su crno-beli poslednji sa tri poraza.

 

Prva četvrtina – 15:12; Crno-beli vodili ”plus 6”, serija domaćina 11:0

Crno-beli su dobro otvorili meč i uz dva poena Murića i četiri Gagića došli su do prednosti – 2:6. Za šest minuta ekipa Dirka Bauermana postigla je samo četiri poena, pa su gosti pogocima Tepića i Murića posle sjajnin pik-en-rol napada došli do ‘plus 6’ – 4:10.

Beogradski tim je krenuo sa zaista odličnom odbranom, a da je ubacio neke od zicera rezultat je mogao da bude i ubedljiviji. Rusi su to iskoristili i pepolovili zaostatak – 7:10. U veliku krizu tada je upala četa Duška Vujoševića, pa je domaći tim napravio seriju od 11:0 za potpuni preokret. U tim trenucima je Zavuruev pogodio rojku uz faul – 15:10.

Nikola Milutinov je konačno pod obručom pogodio za Partizan i to su bili posledni poeni u uvodnoj deonici – 15:12.

 

Druga četvrtina – 17:13; Crno-beli bez ideje u napadu

Andrić je postigao svoje prve poene u drugom minutu druge deonice nakon što je iznudio i ofanzivni faul, da bi Viktor Kazn uzvratio trojkom za vođstvo od 18:14. Rusima je krenuo šut za tri poena, a najnoviji egzekutor bio je Kalpeper – 23:16.

Prvu trojku za ekipu Partizana postigao je Mihajlo Andrić, a sa bacanja Aranitović je smanjio na 24:21. Kalpeper je ponovo bio precizan, ovoga puta za dva, a zanimljivo je da je taj igrač do sada čak tri puta prilikom šuta promašio čitavu konstrukciju koša.

Posle poena Milutinova u poslednjoj sekundi napada Partizan je smanjio na 26:24. Taman kada su prišli Rusima, crno-beli su dozvolili da Ponkrašev i Kalpeper ponovo dovedu svoj tim u prednost od ”plus 6” – 30:24. Konačan rezultat prvog poluvremena iznosio je 32:25 posle zakucavanja Romea Trevisa.

 

Treća četvrtina – 15:16; Prva dvocifrena prednost Rusa, crno-beli se vratili

Kazn je otvorio četvrtinu sa četiri poena, dok je Milutinov ubacio prve poene za Partizan – 36:27, dok je u nizu izgubljenih lopti sa obe strane Murić položio uz faul za smanjenje razlike na 36:30.

Prvi igrač sa dvocifrenim učinkom “pojavio se” tek u 23. minutu igre, a to je bio upravo Murić, ali je Trevis čuvao prednost svog tima – 38:32.

Prvi put je i dva minuta kasnije razlika bila dvocifrena posle tri poena Ponkrašova za 43:32. Gagić je posle relativno loše postavljene zone ubacio iz okreta za 43:34.

U tim trenucima Ligins je napravio nesportsku ličnu, a Gagić je to iskoristio da ubaci dva slobodna bacanja. Usledila je potom trojka Ttepića za samo ”minus 4” – 45:41. Nažalost po Partizan, Komisarov iz teške pozicije na tri sekunde do kraja četvrtine postavio 47:41.

 

Četvrta četvrtina – 14:18;Tepić promašio prvu pobedu u Evrokupu

Na prve poene u poslednjoj deonici čekalo se dva i po minuta, a Ponkrašov je uspeo da pogodi trojku. Kazn je košem ispod reketa ponovo odveo domaćine na ”plus 11” – 52:41. Posle tačno 200 sekundi Tepić je za svoj tim postigao prvi koš u četvrtoj četvrtini – 52:43.

Usledila je velika serija crno-belih od 11:0 posle koje su izjednačili. Blistali su centru Partizana, Milutinov i Gagić, a pridružio im se i Bogdanović za 52:52. Ide bomba! Posle neverovatnih pola časa igre gosti su vratili prednost kada je Andrić ubacio trojku – 54:55.

Jeftino prodata lopta od strane Murića koštala je Partizan slobodnih bacanja od kojih je jedno iskoristio Ponkrašov za 57:55 na dva minuta pre kraja utakmice.

Imali su izabranici trenera Vujoševića napad najmanje za produžetak, ali se Tepić nije najbolje snašao pa je promašio šut za prvu pobedu crno-belih u Evrokupu – 61:59