CRNO-BELI ISPRATILI LEGENDU: Održana komemoracija povodom smrti Blagoja Paunovića (FOTO)

U Skupštini grada Beograda, u prisustvu članova porodice, saigrača, prijatelja i poštovalaca, održana komemoracija povodom smrti Blagoja Paunovića.

Na komemoraciji, o životu i sportskoj karijeri pokojnog Paunovića, govorili su njegovi klupski i reprezentativni drugovi, Momčilo Vukotić i Ivan Ćurković.

U ime porodice od pokojnog fudbalera oprostio se sin Veljko.

Paunović nas je prerano napustio, ostavivši porodicu i prijatelje da večno tuguju za njim. Veliki igrač, dominantan na terenu, gospodar situacije, jednostavno igrač koga si odmah mogao da zapaziš na terenu. Imao je ono nešto što ga je izdvajalo od drugih, jednostavno, bio je igrač ispred svog vremena. Bio je i veliki čovek, omiljen među saigračima i prijateljima, a meni lično je mnogo pomogao prilikom ulaska u prvi tim – rekao je Vukotić.

Dugogodišnji saigrač Blagoja Paunovića u Partizanu i reprezentaciji Jugoslavije Ivan Ćurković, podsetio je na najvažnije periode iz karijere slavnog napadača.

– Smrt je odnela Blagoja Paunovića, jednog od velikana našeg fudbala. Neka porodici pokojnog Blagoja bude uteha, što bol i tugu za njim delimo svi mi ovde prisutni, kao i mnogobrojni ljubitelji fudbala i sportisti. Svi mi zajedno, znali smo da cenimo i poštujemo Paunovo fudbalsko znanje, borbenost, viteški duh i ljubav prema dresovima Partizana i reprezentacije – rekao je Ćurković.

U ime porodice, od Paunovića se oprostio sin Veljko. On je rekao da je Blagoje bio odan suprug, brižan roditelj i nežni deda svojim unucima.

– Želim da se zahvalim svim saigračima, ljubiteljima fudbala, rođacima, prijateljima i poštovaocima mog oca, što prisustvuju poslednjem ispraćaju legendarne petice Partizana i reprezentacije Jugoslavije. Hvala i svima koji su uputili telegrame porodici, Partizanu i FSS. Dragi tata, počivaj u miru – rekao je Veljko Paunović.