Crno-beli napravili podvig: Partizan savladao Galatasaraj i uvećao šanse za plasman u narednu rundu LŠ

Vaterpolisti Partizana savladali su u Beogradu ekipu Galatasaraja sa 10:7 (1:0, 2:4, 3:3, 4:0), u zaostaloj utakmici 1. kola B grupe Lige šampiona.

Mladi tim crno-belih ostvario je podvig, obradovao navijače i prvom pobedom iz tri meča uvećao šanse za plasman u narednu rundu takmičenja, dok su gosti iz Istanbula pretrpeli treći poraz zaredom.

Dugo su izabranici Vladimira Vujasinovića tražili ključ uspeha, Galatasaraj je većim delom susreta imao inicijativu i vođstvo, a konačno je položio oružje u poslednjoj četvrtini koju domaći odigrali sjajno.

Sve je rešeno kada je Dušan Mandić iz peterca doneo vođstvo domaćinu od 9:7 tri i po minuta pre kraja, da bi tačku na trijumf stavio Gavril Subotić. Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je upravo Mandić sa četiri gola, dok se kod gostiju iskusni Janović postigao tri.

Susret je odigran u pravoj sportskoj atmosferi, bez ijednog incidenta na ispunjenim tribinama bazena u Sportskom centru Banjica.

Meču je prisustvovao i srpski ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.

Ova utakmica trebalo je da bude odigrana u Beogradu 29. novembra prošle godine, ali je odložena iz bezbednosnih razloga nakon ubistva navijača Crvene zvezde Marka Ivkovića uoči košarkaške utakmice Evrolige između Galatasaraja i crveno-belih u Istanbulu.

U narednoj utakmici Lige šampiona Partizan dočekuje krajem meseca ekipu riječkog Primorja.

Partizan: Rističević, Žilen 1, Mandić 4, Vico, Subotić 2, Repanović, Gogov, Jakšić 1, Manojlović, Radojević 1, Stojanović 1, Asanović, Brakočević.
Galatasaraj: Gezek, Simšek 1, Janović 3, Čolak, Kljajević, Gulenc, Nikić 1, Pasković, Vukčević 1, Korolija, Destiči, Aksentijević 1, Šćepanović.