CRNO-BELI ODLUČUJU O SVOJOJ SUDBINI: Evo šta je Partizanu potrebno za prolaz u TOP 16

Košarkaši Partizana večeras od 20 časova u dvorani "Aleksandar Nikolić" dočekuju Turk Telekom. Pred crno-belima je utakmica koja ih može odvesti u drugu fazu Evrokupa.

partizan
kkpartizan.rs

U slučaju da izabranici Andree Trinkijerija slave portiv Turaka sa dva razlike kao četvrti će proći dalje, dok ih trijumf od četiri iili više vodi u Top 16 fazu sa treće pozicije.

U trouglu bi se našli Zenit, Turk Telekom i Partizan, u slucaju pobede Beograđana od jedan razlike i identične koš razlike oba tima od po -1, računa se međusobna razlika, koja je na strani tima iz Ankare, stoji na sajtu Evrolige, a prenosi “Blic”.

Ukoliko Partizan pobedi sa četiri razlike imaće isti skor kao Zenit, ali pošto ima bolji međusobni skor, srpski tim je na poziciji broj 3.

Ako Evrokup promeni kriterijum, pa se gleda ukupna koš razlika tri kluba u trouglu, Partizan sa +1 ide dalje kao četvrti, a sa +5 kao treći.

Tokom srede Partizan će dobiti precizni odgovor iz Barselone koji je kriterijum validan, zato što je letos došlo do promena, poput slučaja “produžetak” koji se više ne računa u skoru, tačnije razlika po njegovom isteku, nego se vrednuje nula.

U slučaju da dođe do produžetka Partizan bi isao bez obzira koliko dobije u njemu.