Crno-beli pobedom došli na korak od osvajanja nove titule prvaka Srbije! Partizan – Zvezda 77:67

U četvrtak od 20 časova u beogradskoj hali Pionir Partizan NIS je savladao Crvenu zvezdu Telekom u trećoj utakmici finalne serije plej-ofa Superlige Srbije sa 77:67 (17:19, 27:18, 19:15, 14:15).

Partizan je poveo 2-1 u finalnoj seriji, koja se igra na tri pobeda. Sledeća utakmica biće odigrana u subotu, a domaćin će biti Zvezda.

Partizan je do pobede predvodio Bogdan Bogdanović sa 20 poena, Aleksandar Pavlović postigao je 16, a Đorđe Gagić i Žofre Lovernj po 11. Najefikasniji u Zvezdi bio je Boban Marjanović sa 22 poena.

Najava i tok meča:

U prva dva meča ”večiti rivali” zabeležili su po jednu pobedu, napravivši brejkove u utakmicama na kojima su formalno bili gosti.

Večiti će takođe biti jači za igrače koji su zbog suspenzije propustili drugu utakmicu, Partizan za Aleksandra Pavlovića i Nikolu Milutinova, a Zvezda za DeMarkusa Nelsona.

Ekipe u meč ulaze ohrabrane saznanjem da će i sledeće sezone igrati u Evroligi, Zvezda se plasirala direktno, dok će Partizan u kvalifikacije za elitu, zahvaljujući odustajanju Cibone.

Prva četvrtina – 17:19; Marjanović postigao devet, Nelson osam, tehnička Vujoševiću

Utakmicu je otvorio fenomenalni Bogdanović sjajnom rampom, a prvi je mrežicu zatresao Nelson. Partizan je potom napravio seriju od 8:2 i preuzeo vođstvo. Početak meča protiče u znaku koš-serija pošto je i Zvezda napravila jednu takvu za minimalni zaostatak – 10:9.

Već posle šest minuta igre Vujošević je uspeo da zaradi tehničku grešku, a Nelson je pogodio jedno od dva bacanja za svoj osmi poen na meču. Visoki centar Zvezde Boban Marjanović postigao je koš uz faul, a dodatno slobodno bacanje je iskoristio za prednost svog tima. U sledećem napadu preslikana situacija: Marjanović je pogodio uz faul, a zatresao je mrežicu i sa bacanja – 10:16. Zanimljivo je da su sve koševe za crveno-bele pogodili Nelson i Bobi – po osam.

Zvezdinu seriju od 10:0 razbio je Bertans trojkom, a crno-beli su sa još četiri poena došli do nove prednosti – 17:16.

Jedan od lepših poteza na meču izveo je mladi Luka Mitrović prošetavši se od svog do protivničkog koša. Uspeo je i da ubaci ulaz, ali je bacanje promašio. Konačan rezultat posle prvih deset minuta – 17:19.

Druga četvrtina – 27:18; Dominacija Partizana zahvaljujući Bogdanoviću

Bez svake sumnje početak druge deonice obeležio je Mitrović. Partizan je od njega za dva minuta primio šest poena, a ukupno osam – 20:25. Saša Pavlović i Bogdanović postigli su trojke za novi preokret svog tima – 26:25.

Partizan je u strašnoj seriji od 12:0, sa šest brih poena poveli su sa maksimalnih 32:25. Posle duge pauze bez koša, Dženkins je pogodio za Zvezdu. Zanimljivo je da je igrač crveno-belih, Branko Lazić, već u 15. minutu meča isključen zbog pet ličnih greški.

Simonović je uspeo da pogodi trojku, da bi već u sledećem napadu nezaustavljivi Bogdanović došao do ”2+1”. Plej Partizana nanizao je 12 poena.

Pogocima Marjanovića formalni gosti su smanjili na 41:34. Konačan rezultat četvrtine postavio je Bogdanović – 44:37.

Treća četvrtina – 19:15; Crno-beli došli do najveće prednosti

U prvih pet minuta nastavka meča videli smo samo šest poena na utakmici – 46:41.

Odmah nakon toga strelci su proradili i krenuli da rešetaju mreže. Najpre je Pavlović pogodio za dva, a zatim su usledile tri trojke. Precizni su bili Bogdanović sa jedne i Nelson i Simonović sa druge strane – 51:47.

Neverovatno, usledile su još dve trojke na obe strane, postigli su ih Pavlović i Dragićević – 56:52.

Brza paljba i igra je totalno ošamutila crveno-bele koji su dozvolili još vrlo lakih sedam poena za “večitog” rivala koji je pun sebe otišao na odmor pred početak četvrte četvrtine sa prednošću od “+11” – 63:52.

Četvrta četvrtina – 14:15; Velika pobeda Partizana

Kako je završio treću, tako je nastavio Partizan u četvrtoj deonici. Sa nova četiri poena došli su na rekordnih 67:52. Usledila je reakcija Zvezde, za tri minuta uspeli su serijom od 8:0 da dođu na pristojnih sedam razlike – 67:60.

Veličanstvenu partiju na ovom meču pruža Boban Marjanović, posle njegovog 22. poena rezultat je 73:65. Jedini koji na pravi nači prati visokog centra jeste Nelson. Amerikanac je do 35. minuta ubacio 16 poena, a posle novog rezultat je 73:67.

Partizan je do kraja meča održavao visoku prednost i zasluženo je stigao do pobede.