CRNO-BELI POKORILI KNEŽEVINU: Partizan posle trilera do druge pobede u TOP 16!

Košarkaši Partizana pobedili su večeras na gostovanju Monako sa 71:68 (23:17, 15:24, 15:11, 18:16), u utakmici četvrtog kola Grupe E u Top 16 fazi Evrokupa.

Beta/KK Partizan

Partizan je predvodio Aleks Renfro sa 20 poena, šest skokova i pet asistencija. Vanja Marinković postigao je 13 poena uz sedam skokova, a 11 poena dodao je Markus Pejdž. Đorđe Gagić postigao je 10 poena uz devet skokova.

U ekipi Monaka najefikasniji je bio Pol Lakomb sa 23 poena i sedam skokova, a po 10 poena postigli su Derek Nidam i Elmedin Kinaković, koji je imao i pet asistencija.

Crno-beli su pobedili, ali nisu bolji u međusobnom skoru od Monaka, koji je u Beogradu pobedio sa 72:68.

Partizan je dobro počeo utakmicu, poveo je sa 9:0, a posle “trojki” Marinkovića i Renfroa i sa 15:4. Domaći su posle toga iskoristili nešto slabiju igru Partizana i posle “trojke” Nidama prišli su na 17:21.

U drugoj četvrtini crno-beli su vratili devet razlike “trojkom” Alekseja Nikolića, ali je Monako posle toga zaigrao bolje i prišao na poen zaostatka (25:26), a posle “trojke” Lakomba izjednačio je na 28:28.

Monako je poveo prvi put na utakmici na dva i po minuta pre kraja poluvremena preko Nidama za 34:33, a maksimalnih četiri razlike stekao je “trojkom” Jakuba Uatare (39:35) i prednost je zadržao do kraja poluvremena.

Na početku treće deonice Kikanović je doneo pet poena prednosti Monaku, a Partizan je izjednačio “trojkom” Nikolića za 43:43. Renfro je zatim bio precizan za 48:45, a posle izjednačenja Monaka ekipe su se smenjivale u vođstvu. “Trojkama” Markusa Pejdža u završnici treće deonice i na početku poslednje četvrtine raspoloženog Renfroa crno-beli su poveli sa 64:56.

Osam razlike doneo je Bandža Si (66:58), a zatim su crno-beli neuspešno pokušavali šutevima iz daljine da uvećaju prednost. Igrači Monaka nisu bili najpreciziniji sa linije za slobodna bacanja, ali to igrači Partizana nisu uspeli da iskoriste.

Dva minuta pre kraja precizan sa linije za slobodna bacanja bio je Renfro za 68:59, a Monako se zatim primakao serijom 4:0. Si je ubacio jedno slobodno bacanje, a sa druge strane precizan je bio Bakner za 69:65. Marinković je zatim ubacio oba slobodna bacanja, a za Monako sva tri pogodio je Sergej Gladir (71:68).

Partizan je 4,3 sekunde pre kraja imao poslednji napad, prvo je “trojku” promašio Marinković, a zatim je pod košem bio neprecizan Stefan Janković, pa je ostalo tri poena razlike za Partizan.

Partizan je ostvario drugu pobedu u grupi, koliko ima i Monako.

U petom kolu, 30. januara, Partizan će dočekati Ritas, a Monako će biti domaćin Albi iz Berlina.