CRNO-BELI POTVRDILI: Partizan smenio Božića, Džikić novi trener

Grobari
Beta

Košarkaški klub Partizan saopštio je danas da je smenio trenera Petra Božića i na njegovo mesto postavio Aleksandra Džikića.

 

– Partizan se zahvaljuje Petru Božiću na predanom radu i svemu što je učinio za klub. Humska jedan i hala Pionir biće uvek mesta na kojima je Petar Božić više nego dobrodošao – navodi se u saopštenju Partizana.

Odluka o sporazumnom prekidu saradnje sa Božićem doneta je nakon poraza od Sutjeske u Nikšiću u ponedeljak, 12. ove sezone u Jadranskoj ligi u 18 kola.

Božić je na početku sezone preuzeo tim, pošto nakon dolaska nove uprave nije produžen ugovor Dušku Vujoševiću.

Ekipa Partizana ove sezone igra veoma loše, pošto se u Jadranskoj ligi bori za opstanak, a posle 18 kola je na začelju tabele sa šest pobeda i 12 poraza.

Džikić je od 1999. do 2005. bio pomoćni trener Vujoševiću na klupi Partizana, dve godine proveo je u Minesoti, a potom je radio samostalno u Olimpiji, Krki, Lijetuvos Ritasu. Poslednji posao imao je kao selektor Makedonije.

On je kao samostalni trener osvojio Evročelendž kup, četiri titule šampiona Slovenije i dva kupa te zemlje. Kao Vujoševićev pomoćnik, sa Partizanom je četiri puta bio prvak Srbije, a osvojio je i dva Kupa.

Džikić će na klupi Partizana debitovati u nedelju u 19.00 protiv Cibone u hali Pionir, u 19. kolu Jadranske lige.