Crno-beli preživeli Železnik: Partizan savladao FMP i zadržao maksimalan učinak

Košarkaši Partizana savladali su FMP u Železniku rezultatom 61:56 (20:13, 15:19, 17:13, 9:11) u 3. kolu Superlige Srbije.

 

Posle nove pobede Partizan posle trećeg kola i dalje nema poraz u Supeligi Srbije, pa tako deli prvo mesto na tabeli sa Crvenom zvezdom. Sa druge strane, FMP je prvi put izgubio meč.

Najefikasniji u redovima Partizana bio je Nikola Milutinov sa 16 poena (8/12 za dva, 4 as, 4 bl) uz osam uhvaćenih lopti. Milan Mačvan je pridodao 14 koševa (8 skokova), a dvocifren je bio još Milosavljević (11).

U redovima ekipe iz Železnika jedini košarkaš sa dvocifrenim učinkom bio je Filip Čović sa 11 poena (4/8 za dva, 1/7 za tri).

Partizan je bio oslabljen neigranjem Aleksandra Palovića, koji se još oporavlja od povrede skočnog zgloba koju je zaradio u četvrtoj utakmici polufinalne serije ABA lige sa Crvenom zvezdom, ali se on nalazi u hali sa saigračima koji ne nastupaju.

Partizan je bolje otvorio utakmicu i do odlaska na prvu pauzu stekao prednost od 7 poena, ali je FMP imao odgovor na igru crno-belih u nastavku utakmice.

Izabranici Milana Gurovića lagano su hvatali priključak, da bi u drugom minutu treće deonice stigli do potpunog egala i izjednačili na 35:35.

To je bio znak da „Parni Valjak” ubaci u veću brzinu, a serija 7:0 omogućila je crno-belima da se ponovo odlepe posle čega domaćin nije bio kadar da se ponovo vrati u igru.