Crno-beli ubedljivom pobedom započeli kvalifikacije za Ligu šampiona! Partizan – HB Toršavn 3:0

Fudbaleri Partizana su ubedljivo slavili u prvom meču kvalifikacija za Ligu Šampiona, pošto su na stadonu u Humskoj 1 pobedili ekipu HB Toršavna 3:0. Revanš utakmica igraće se 22. jula na Farskim Ostrvima.

Evropska priča za izabranike Marka Nikolića započeta je na najbolji način. Fudbaleri Partizana su već u prvom poluvremenu stigli do vođstva, pogotkom Danka Lazovića. Ipak, u prvih 45 minuta nismo mogli da vidimo atraktivnu igru vicešampiona Srbije. Mnogo više prikazano je u drugom poluvremenu, kada je usledio period apsolutne dominacije crno-belih. Fantastični Danko Lazović je u 63. minutu potvrdio da je heroj večerašnjeg meča, jer je uspeo da udvostruči prednost, a samo osam minuta kasnije Škuletić je postavio i konačan rezultat – 3:0.

Najava i tok meča:

Kreće Partizanova evropska bitka. Nova sezona za crno-bele počinje utakmicom drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona, gde će na stadionu u Humskoj 1 ugostiti klub sa Farskih Ostrva. Utakmicu između Partizana i HB Toršavna pratite UŽIVO na portalu Dnevno.rs od 20.45 časova.

Nije kome je namenjeno, već kome je suđeno… Sreća je prošle sezone bila naklonjena crno-belom timu, pa je (bez obzira na izgubljenu titulu posle šest godina) dobio priliku da se bori za mesto u eliti. Sada izabranici Marka Nikolića drže sve konce u svojim rukama, pa će ovo poklonjeno evropsko putovanje pokušati da iskoriste na najbolji način.

Prva prepreka biće HB Toršavn, šampion Farskih Ostrva, ujedno najstariji i najuspešniji klub ove zemlje.

Toršavn često igra u Evropi, ali nema mnogo uspeha. Na 44 utakmice ostvario je samo pet pobeda… Do dvomeča sa Partizanom stigao je pobedom nad debitantom sa Gibraltara Linkolnom sa ukupnih 6:3, primivši dva gola kod kuće u revanšu.

Tim iz Humske iza sebe ima skoro 200 nastupa u Evropi, a od sezone 2004/2005 je samo tri puta propustio učešće u grupnoj fazi nekog od evropskih takmičenja, a sada se nada trećem učešću u završnici Lige šampiona.

Crno-beli za razliku od prethodnih godina u ove kvalifikacije ulaze sa timom koji je okonačao prethodnu sezonu, što je glavni adut vicešampiona…

Drugo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona: Partizan – HB Toršavn 3:0

Stadion: Partizana. Sudija: Sven Bindels (Luksemburg). Strelac: 13. minut Lazović 1:0, 63. minut 2:0 Lazović, 71. minut Škuletić 3:0

Partizan: Lukač, Vulićević, Petrović, Stanković, Trajković, Drinčić, Brašanac, Pantić, Grbić, Lazović, Škuletić. Trener: Marko Nikolić

HB Toršavn: Gestson, Dos Santos, Holm, Johan Dejvidsen, Jogvan Dejvidsen, Vatnsdal, Bendžaminsen, Murtinsen, Jonsen, Jensen, Edmundson. Trener: Hedin Askham

Prvo poluvreme:

Velika inacijativa domaćina na samom startu meča, pa je tako Partizan već u drugom minutu (iz prekida) odlično pripretio. Drinčić je fenomenalno uputio loptu u peterac protivnika, gde je Trajković bio potpuno sam. Loptu je glavom poslao pored gola…

GOOOOOOOOL! 1:0 Iskusni Danko Lazović je uspeo da inicijativu (koju je Partizan imao) realizuje u 13. minutu utakmice, kada je glavom matirao golmana Gestsona.

Nastavlja se pritisak domaćina, ali ni fudbaleri Toršavna nisu bili toliko bezopasni. Prvu pravu priliku kod protivnika mogli smo da vidimo posle centaršuta Davidsena. Benjaminsen je išao ka lopti, ali je na pravom mestu bio Nemanja Petrović i dobro zagradio protivničkog napadača.

U 24. minutu Petar Grbić je mogao da udvostruči prednost Partizana, ali je očajnim šutem upropastio veoma izglednu priliku… Odlična partija veoma dominantnog Danka Lazovića.

Završnica nam nije donela previše uzbuđenja. Protivnik nije nalazio pravo rešenje za razigranijeg domaćina, ali i bez obzira na nekoliko dobrih prilika Partizana, utakmica je sporo tekla bez previše atraktivnog fudbala…

Drugo poluvreme:

Prvu priliku u drugom poluvremenu imao je Pantić, kada je šutirao sa dvadesetak metara, međutim golman Torshavna je bio na visini zadatka. Usledio je odličan centaršut Lazovića. Grbić je ponovo pogrešio, a potom je i strelac jedinog gola pokušao makazicama, ali bez uspeha.

Posle propuštene prilike Grbić je napustio teren, a umesto njega je od 54. minuta u igri Andrija Živković. Veoma loše izdanje Petra Grbića...

Usledio je period utakmice kada je Partizan bio furiozniji i svim silama pokušavao da stigne do ubedljivijeg vođstva.

GOOOOOOOOL! 2:0 Petrović je uputio centaršut sa levog boka, Škuletić je loptu zahvatio glavom, pogodio prečku, a sa linije peterca Lazović je odbitak sproveo u mrežu.

Nije se dugo čekalo na novi pogodak! Posle svega osam minuta Partizan je povećao prednost. 

GOOOOOOOOL! 3:0 Vulićević je uputio loptu iz auta u šesnaesterac, odakle je Lazović pronašao Škuletića, koji je udarcem glavom obezbedio crno-belima miran put na Farska Ostrva.

U 83. minutu, najbolji igrač na utakmici Danko Lazović napustio je teren, a umesto njega priliku da se istakne dobio je Ninković.

Do poslednjeg sudijskog zvižduka nije bilo većeg uzbuđenja, kao ni prilika. Domaćin je rutinski priveo meč kraju…