Crno-beli uz malo muke do 11. trijumfa u sezoni: Partizan pobedom u Valjevu izbio na treće mesto!

Košarkaši Partizana zabeležili su petu uzastopnu pobedu u Jadranskoj ligi, pošto su danas u Valjevu pobedili Metalac sa 83:72 (25:17, 20:21, 18:22, 20:12) u 18. kolu Jadranske lige.

Partizan je tako ostvario 11. pobedu u sezoni i izbio na treće mesto. Cedevita takođe ima 11 trijumfa, a sutra ide u goste Igokei. S druge strane, Metalac je prekinuo seriju od četiri uzastopne pobede i ostao je na skoru od osam trijumfa i 10 poraza, i sada je na osmom mestu tabele.

Partizan je sjajno igrao u prvom poluvremenu i sve vreme je vodio. najveću razliku imao je sredinom druge četvrtine, kada je poveo sa 36:22.

Metalac se nije predavao, a pred kraj poluvremena je Edo Murić dobio tehničku grešku, što je Metalac iskoristio da smanji prednost i na odmor je otišao sa sedam poena zaostatka, 45:38.

Valjevčani su drugo poluvreme počeo serijom 11:3 i vrlo brzo je poveo sa 49:48. Posle perioda neizvesne igre, crno-beli su u poslednjoj deonici prelomili meč i došli do dvocifrene prednosti.

Ujednačeni napad Partizana predvodili su Milan Mačvan sa 15 i Saša Pavlović sa 14 poena, dok su Nikola Milutinov, Dragan Milosavljević i Đorđe Gagić postigli po 13.

U Metalcu su samo dvojica igrača postigla dvocifren broj poena. Marko Ljubičić postigao je 19, a Dušan Kutlešić 16 poena.

Partizan u sledećem kolu čega Igokeu, a Metalac Olimpiju.