Crno-beli zabeležili rutinsku pobedu na Čairu, Radnički (N) – Partizan 1:4

Partizan je, u okviru drugog kola Jelen Super lige, savladao ekipu Radničkog iz Niša rezultatom 4:1.

Žestoka borba od samog početka najavila je i atraktivnu utakmicu. Tokom 90 minuta igre mogli smo da gledamo ofanzivan fudbal. Sredinom drugog poluvremena, Partizan je diktirao tempo igre, a najveći uzrok za pad koncentracije domaćina bio je autogol Đorđevića.

Najava i tok meča:

Burna nedelja je iza Partizana. Loše stanje u klubu, problemi između uprave i igrača… Ipak, situacija u kojoj se našao klub iz Humske ne sme da se odrazi na rezultate. A opšte je poznato da posle kiše, uvek dođe sunce…

– Uzeli smo obavezu više na sebe: kada znamo da budemo jedinstveni, jasni i precizni van terena, moramo takvi da budemo i na njemu. Demonstrirajmo to u Nišu – kaže trener Partizana.

Proteklog vikenda crno-beli nisu baš tako lako izašli na kraj sa ‘Zmajevima’. Ruku na srce, igra nije blistala, ali posle primljenog gola i vođstva ekipe Voždovca, Partizan je uspeo da napravi preokret i u završnici odigra na vrhunskom nivou.

Današnji protivnik mogao bi da baci crno-bele na nove muke…

– Veliki je izazov pred nama. U Nišu nas čeka pravi, inspirativan ambijent: deset, 15 hiljada gledalaca, večernji termin… Protivnik je i prošle sezone bio među tri najiskusnije ekipe u ligi. Probaće da poprave utisak sa premijere, osvoje bodove ili bod, ali mi znamo šta nam je činiti. Rešićemo ispit na adekvatan način – jasan je Marko Nikolić.

Radnički (N) – Partizan 1:4

Stadion na Čairu. Sudija: Dejan Dimitrijević. Strelci: u prvom minutu Grbić 0:1 (Partizan), 27. minut Lazović 0:2 (Partizan), 64. minut Đorđević 1:2 (Radnički), 68. minut Đorđević (autogol) 1:3 (Partizan), 75. minut Škuletić 1:4 (Partizan)

RADNIČKI (N): Filipović, Lazarevski, Đorđević, LJubinković, Pavlović, Ćulum, A. Jovanović, Đuričković, Punoševac, Batioha, Pejčić.

PARTIZAN: Lukač, Vulićević, B. Ilić, Stanković, Volkov, Grbić, Brašanac, Drinčić, Ninković, Škuletić, Lazović.

Trener Radničkog Dragoslav Stepanović kaže da će njegova ekipa spremno dočekati crno-bele:

– Odlično smo radili ove sedmice i uveren sam da smo uspešno prebrodili sve muke posle poraza od Crvene zvezde. Naši fudbaleri su shvatili da od njih na večerašnjoj utakmici sve zavisi i koliko sam mogao da vidim spremni su da izginu na terenu. Rekao sam da moraju da daju sve od sebe, da nadvise možda i sopstvene mogućnosti, jer samo tako možemo do bodova. A za nas bi zaista i remi značio mnogo i verujem da ćemo uz podršku navijača i u prelepom ambijentu to i ostvariti. Uostalom, poznato je da u sportu do završetka utakmice nema ni pobednika, ni poraženog. Borićemo se do poslednjeg atoma snage, do kraja – rekao je Stepanović.

Prvo poluvreme:

Delovalo je kao da utakmica nije ni počela, a gosti su već imali odgovarajući rezultat. Partizan je u Nišu poveo u 52. sekundi golom Petra Grbića. Loptu mu je idealno u prostor ubacio Škuletić, a on to iskusno iskoristio. Zalomio odbranu Nišlija sa leve strane i preciznim udarcem u bliži ugao savladao je Filipovića.

Nastavili su crno-beli da vrše pritisak. Već u četvrtom minuti mogli smo da vidimo još jednu opasnu priliku Beograđana. Škuletić je dobio loptu na levoj strani, ali Filipović je ovoga puta bio oprezan i siguran. Ofanzivna igra domaćina od samog starta kažnjena je iz kontra napada. Partizan je otvorenost protivnika koristio na najbolji način.

Žestoka borba se vodi u Nišu. Igra se razvila na obe strane, a Radnički nastavlja sa opasnim pretnjama ka golu Partizana.

Sredinom prvog poluvremena dinamičniji je bio Radnički. Domaćin je konstantno napadao i imao bolji posed lopte.

Partizan je idalje koristio kontra napade, a u 27. minutu Nišlije su ponovo kažnjene. Lazović je posle gužve u šesnaestercu dobio loptu potpuno neometan, stigao je i da se okrene i lagano pogodi za 2:0

*Volkov se povredio u 38. minutu, sam je tražio izmenu (na teren je ušao Gulan).

Drugo poluvreme:

Ofanzivno se ušlo i u nastavak meča. Veću inicijativu je imao domaćin, dok je Partizan više čuvao vođstvo.

Odličnu priliku imao je Radnički, kada je na drugoj stativi potpuno sam bio je Milenković, ali je Lukač dobrom intervencijom sprečio siguran gol. Nišlije imaju veći posed lopte u drugom delu.

1:2 – Incijativa se konačno isplatila. Radnički je u 64. minutu smanjio. Gol je posle kornera i povratne lopte postigao Vladimir Đorđević koji se odlično snašao i iz okreta je savladao Lukača. I onda kada je izgledalo da se domaćin vraća u igru, isti igrač je napravio kardinalnu grešku i crno-belima olakšao posao u nastavku. Đorđević je postigao autogol – 1:3.

Sve je bilo rešeno u 75. minutu. Očajnu rekaciju odbrane Nišlija iskoristio je Škuletić koji je lagano savladao Filipovića za 4:1.

U završnici gosti kontrolišu igru. Veliki pad koncentracije mogao je da se primeti u redovima Radničkog, a rezultat se nije menjao do poslednjeg sudijskog zvižduka.

Pogledajte sve golove: