Crno-belima kvalifikacije za Ligu Evrope, Bugarima nada za Ligu šampiona! Partizan – Ludogorec 2:2

Partizan je ponovo ostao bez Lige šampiona, a jedina nada polaže se u kvalifikacije za Ligu Evrope. Ludogorec je uspeo da izbori remi (2:2) i plasira se u plej-of elitnog evropskog takmičenja.

Nedisciplina u igračkom kadru crno-belih jedini je odgovor na pitanje: Zašto Partizan nije ostvario pobedu u revanš meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona?.

Greške i nervoza skupo su koštale klub iz Humske.

Najava i tok meča:

Fudbaleri Partizana večeras (20.45) igraju protiv bugarskog Ludogoreca revanš meč trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona. Prva utakmica, odigrana u Bugarskoj, završena je bez golova – 0:0. Tok odlučujućeg duela možete pratiti UŽIVO na portalu Dnevno.rs

Nek’ ne igra, ko se lomi! Utakmica odluke. Ispit zrelosti, ali i trenutak osvete. Veliki je ulog, još veći je izazov pred fudbalerima Partizana, koji se večeras bore za jesen u Evropi! Detaljnu najavu meča možete pročitati OVDE.

Partizan – Ludogorec 2:2 (prvi meč 0:0) Strelac: 19. minut Marselinjo 0:1 (Ludogorec), 21. minut Marselinjo 0:2 (Ludogorec), 30. minut Škuletić 1:2 ( Partizan), 35. minut Škuletić 2:2 (Partizan)

Beograd – Stadion: Partizana. Sudija: Aleksej Kulbakov (Belorusija). 

PARTIZAN: Lukač, Vulićević, Trajković, Stanković, Volkov, A. Živković, Brašanac, Drinčić, S. Ilić (kapiten), Škuletić, Lazović.

LUDOGOREC: Stojanov. Kaisara. A. Aleksandrov. Moti. Angulo, Đakov (kapiten), Ešpinjo, Misiđan, Marselinjo, Abalo, Bezjak.

Partizanov bilans u evropskim takmičenjima:

„Grobari s tobom sve do pobede!”

Fudbaleri Partizana imaće veliku podršku! Prema današnjim procenama na tribinama stadiona u Humskoj biće oko 25.000 navijača. Karte, koje su se prodavale po cenama od 600 do 1.500 dinara gotovo su rasprodate, pa nema sumnje da će „Grobari” biti velika podrška fudbalerima u crno-belim dresovima.

Liga Evrope ili Liga šampiona? Svejedno, zarada je odlična!

Veliki motiv za pobedu biće i zarada, koja bi mogla da usledi ukoliko se Partizan plasira u četvrto kolo kvalifikacija za Ligu šampiona. Trijumf bi klubu doneo zagarantovanu zaradu od blizu četiri miliona evra, obezbeđeno mesto u Ligi Evrope, ali i još mnogo mogućnosti za dodatan prihod.

Prvo poluvreme:

„Da volim crno-bele…” grmoglasno se orilo uoči prvog sudijskog zvižduka. Gosti su izveli početni udarac. Borba je počela! Krenulo se žestoko, ali i dalje sa dozom rezervisanosti. Stvarale su se prilike i sa jedne i sa druge strane, ali u prvih nekoliko minuta nismo videli ni jednu izglednu šansu. Očekivano – ispitivanje snaga.

Pokušavali su gosti da stvaraju pritisak i da već na sredini terena zaustavljaju napade Partizana, uspešno su igrali presing i imali veći posed lopte. Odlična odbrana Bugara…

Posle 15 minuta igre nismo videli ni jednu opasnu šansu. Fudbaleri Partizana su pravili dosta grešaka na sredini terena… Domaćin je delovao panično i zbunjeno, što se rezurtiralo prekidima i prekršajima.

0:1 – Partizan gubi posle samo 19 minuta… Strelac za Ludogorec bio je Marselinjo. Posle kornera, lopta se odbila dva puta, ali je akcija bila nastavljena i uspešno završena po goste.

Šok u Humskoj. Nije prošlo ni dva minuta, Ludogorec ima prednost od dva gola – 0:2. Razigrani Marselinjo je još jednom zatresao mrežu.

Razbudili su se crno-beli u nastavku. Odličnu šansu imao je Škuletić u 26. minutu kada je sa „igračem na leđima” uputio oštar šut ka golu. Na sreću gosta, mreža je ostala sačuvana…

GOOOOOL! 1:2 – Odličan Škuletić! Iskupio se za prethodne šanse…

GOOOOOOOOOL! 2:2Još jednomŠkuletić! Kakva je ovo utakmica?! Crno-beli su ponovo u igri!

Preokret za samo pet minuta. Rano su počeli Bugari da se raduju….

Nervoza je očigledna u redovima crno-belih, a kulminirala je u 45. minutu, kada je Trajković napravio nesportski potez i dobio crveni karton. Partizanu ovo nije trebalo… Do kraja utakmice igraće sa igračem manje.

Drugo poluvreme:

Nedopustiva nedisciplina igrača Partizana i to u ovako važnoj utakmici ne može se oprostiti. Mnogo grešaka, mnogo nervoze… Kao da ne znaju da igraju evropsku utakmicu, a ne meč Jelen Super lige. Neke stvari se u Evropi ne praštaju, a jedna od tih (koja zauzima prvo mesto) je nedisciplina.

Ipak, da ostavimo ono što se dogodilo u prvom poluvremenu. Nastavak nam je doneo ofanzivnu igru domaćina. Napadao je Partizan i pokušavao da stvori izglednu šansu za pogodak, čak i pored činjenice da ima igrača manje.

Rezultat odgovara Bugarima, pa se shodno tome igra Ludogoreca bazira na sredini terena, bez previše rizika i sa dosta odugovlačenja, kako bi vreme brzo prošlo.

Gosti su se povukli, a domaćin koliko god da je želeo da postigne treći gol – nije imao snage…

Dobrodošli na portal Dnevno.rs, gde možete UŽIVO pratiti sva dešavanja sa stadionu u Humskoj.