Crnogorci i Rusi zadovoljni kaznom UEFA: “Fer i objektivna odluka”

Fudbalski savezi Crne Gore i Rusije neće se žaliti na današnju kaznu UEFA, kojom je kvalifikaciona utakmica dve reprezentacije registrovana službenim rezultatom 3:0 za Rusiju.

 

– Kada se sve uzme u obzir, odluka UEFA je očekivana i FSCG se na nju neće žaliti – izjavio je generalni sekretar FSCG Momir Đurđevac za sajt te organizacije.

Crna Gora će, takođe, morati da plati 50 hiljada evra i naredne dve kvalifikacione utakmice igraće pred praznim tribinama, zbog prekinute utakmice u Podgorici 27. marta. Rusija je kažnjena sa 25.000.

– Zadovoljni smo fer i objektivnom odlukom UEFA – rekao je predsednik Fudbalskog saveza Rusije Nikolaj Tolstih lokalnim medijima.

Utakmica u Podgorici između Crne Gore i Rusije prekinuta je prvo na početku na 30 minuta pošto je golman gostiju Igor Akinfejev pogođen bakljom u glavu, a potom je i konačno odložena nakon što je pogođen i Dmitri Kombarov.

Zadovoljan je bio i ruski ministar sporta Vitalij Mutko.

– Po mom mišljenju, ovo je razumna odluka na kojoj smo veoma zahvalni UEFA – rekao je Mutko.

Crna Gora je na polovini kvalifikacija četvrta na tabeli Grupe H sa pet bodova, tri manje od Rusije, četiri od Švedske, a osam od lidera Austrije.